Fotoreportaža Emili Ibrulj o manifestaciji "Advent u Ljubuškom"

Zimski grad ukrašen lampicama odakle se širi miris ukusnih delicija, zabava na ledu, prigodne božićne pjesme, radost Ljubušaka i blagdansko ozračje  ono su što ćete pronaći na Adventu u Ljubuškom koji je započeo prvom nedjeljom došašća.

U Zimskom gradu postavljeno je pet adventskih kućica koje svaku večer Adventa nude bogatu gastronomsku ponudu, od kuhanog vina, domaćih hercegovačkih uštipaka, kobasica, roštilja, bakalara, gulaša do onih slatkih delicija kao što su palačinke, fritule i ostale slastice.

U program ''Advent u Ljubuškom'' uključene su sve društvene zajednice iz Ljubuškog koje su se odazvale te svatko od njih ima priliku predstaviti svoj rad.

Tako su učenici, nastavnici i učitelji iz osnovne škole Tina Ujevića iz Vitine za posjetitelje Adventa pripremili palačinke, uštipke,  adventske vijence i božićne ukrase te su nam rekli gdje ide sav prikupljeni prihod.

„Prikupljeni prihod od prodaje ići će za potrebe naše škole i školske knjižnice“, kazala je Ivana Ćorluka za Dnevnik.ba, nastavnica osnovne škole Tina Ujevića u Vitini. 
 
Advent u Ljubuškom je oživljen različitim kulturno-športskim i zabavnim sadržajem. Svaku večer nastupaju različiti bendovi, zborovi i umjetnici koji pridonose pravom blagdanskom ugođaju. Oavj put za glazbeni dio pobrinuli su se Studenački bećari, a nakon njih dječji župni zbor iz župe Studenci „Plavi anđeli“, ženska pjevačka skupina „Izvor“ i mješoviti župni zbor „Vrelo života“. 

Organizirana su druženja s raznim udrugama, organizacijama i sportskim klubovima gdje posjetitelji imaju mogućnost upoznati se s njihovim radom, aktivnostima i uključiti u neke od njih. Na jednoj od adventskih večeri održat će se i knjižnica na otvorenom kako bi svi ljubitelji pisane riječi mogli doći i razmijeniti knjige s drugima ili s Knjižnicom, a također je u planu i izložba likovnih radova. 

U adventskim kućicama i štandovima mogu se pronaći i različite rukotvorine, radovi ljubuških kreativaca te njihovi brendovi.

Ljubušanka Ivona Granić imala je priliku predstaviti svoj brend pod nazivom ''Nonina Škrinjica''. Predstavila je svoje rukotvorine koje su uglavnom namijenjene za djecu, pletenine i pletene deke te iskazala oduševljenje Adventom u svome gradu.

„Mislim da su svi oduševljeni i smatram da je ovo trebalo našem gradu, a i inače Ljubuški je odlična zajednica puna mladih i perspektivnih ljudi“, kazala je Ivona.

Na veselje najmlađih, a i onih nešto starijih, priređena je prava zimska idila i zabava na na ledu. Tu je klizalište koje je otvoreno svakim danom od 13 do 21 te je besplatno, a i namijenjeno za sve, od iskusnih klizača do onih malo manje. 

Preko puta zgrade Gradske uprave izrađen je adventski vijenac. Kroz 4 nedjelje došašća organizirano je paljenje jedne adventske svijeće, a svake nedjelje paljenje upriliči druga župa iz općine Ljubuški. Po Zimskom gradu raspoređeni su i razni kutci za fotografiranje, a na kraju ove aleje ukrašene drvoredima nalaze se jaslice.

Ljubuškim ulicama se zaista proširio pravi blagdanski duh. Stoga, ukoliko ste ljubitelji istoga te dobrog raspoloženja, ukusne hrane i druženja uz glazbu, ne propustite posjetiti ''Advent u Ljubuškom''. 

Poslijednja izmjena danaUtorak, 10 Prosinac 2019 18:32
 
index Instagram400x230 youtube