Kreativnost^3 u Gimnaziji Ljubuški [audio&foto]

Skoro stotinu ljubuških srednjoškolaca prijavilo se sa svojim radovima na manifestaciju "Kreativnost^3".

Večeras je u Gimnaziji Ljubuški održana izložba njihovih fotografija, čitana je njihova poezija i kratke priče, a da sve prođe u znaku srednjoškolaca pobrinuli su se učenici Glazbene škole koji su sve uljepšali pjesmom i svirkom.

Broj učenika koji su se odlučili prezentirati svoje kreativne radove malo je i iznenadio njihove profesore. Najviše su slali svoje fotografije, ali bilo je i onih koji su se odvažili napisati i svoje kratke priče i poeziju.

"Ja sam prije svega zadovoljna činjenicom da su se oni prijavili na ovakvo nešto jer ih je zapravo ponekad teško motivirati. To je prvo što mi je ispunilo srce. Bila sam zadužena za potpomaganje ovog umjetničkog dijela vezano za fotografiju. Preko 90 učenika se prijavilo na izložbu, a poslali su više od 350 svojih fotografija. Profesorice Lucija Milićević, Slađana Milićević i ja zajedno smo selektirale fotografije i izabrale pobjednike. Moram reći da među ovih 90 učenika ima njih desetak koji imaju ono fotografsko "oko". To je zadivljujući broj" rekla je profesorica Tamara Herceg.

Ona je dodala kako misli da su upravo ovakvi događaji pravi način da se učenici potaknu na umjetničko razmišljanje i valoriziranje umjetničkih djela i vrednovanje istih, te da steknu kulturu i naviku i odlazaka na kulturne događaje i izložbe.

Ideja za ovaj događaj se pojavila "na jednoj kavi", otkrile su nam učenice Gimnazije Sonja Grgić i Gabrijela Novak.

"Nas tri prijateljice smo bile na kavi i govorile o tome kako nema ništa kreativno za srednjoškolce pa smo došle na ideju da pitamo profesore da u suradnji sa njima nešto organiziramo. Profesori su bili jako zadovoljni, prije svega time, da smo pokazali inicijativu i potakli su nas da ustrajemo", rekla je Sonja Grgić i dodala kako im je i Uprava škole izašla u susret, te je na kraju organizacija događaja ispala lakša nego su očekivale.

Za naziv manifestacije zadužena je Gabrijela Novak, koja kaže kako sama manifestacija sadrži tri dimenzije, fotografiju, književnost i glazbu.

"Dugo smo razmišljale o nazivu i mislile smo da je to dovoljno smiješan i zanimljiv naziv za ono što smo napravili", rekla je Novak.

Inače, u kategoriji literarnih radova prvo mjesto osvojila je Katarina Marinović, učenica 4.a razreda, drugo mjesto Irena Granić 4. c, a treće Matea Boras iz 2 c.

U kategoriji fotografija prvo mjesto osvojila je Bruna Zelić, drugo Mateo Čuvalo, a treće Anica Matić.

Poslušajte što smo snimili večeras u Gimnaziji

 
index Instagram400x230 youtube