Luka Majić među najboljim učenicima u Federaciji BiH

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti nagradilo je i ove godine najbolje učenike osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine, nastavljajući tradiciju dugu četrnaest godina i afirmirajući znanje kao najtrajniju vrijednost.

Među nagrađenim učenicima je i Luka Majić, učenik OŠ Tina Ujevića u Vitini.

U pismu koje je poslano nagrađenim učenicima/ učenicama istaknuto je između ostalog i sljedeće:

„Neka vas u nove životne puteve vodi naša zajednička spoznaja da, koliko god stekli znanja i ojačali vaše vještine, postoji nešto važnije od svega - ostati čovjek!
Pomoći drugome ako ne može sam ostvariti svoj puni potencijal. Biti u stanju raditi za opće dobro, pa čak i ako to ponekad traži i zahtjevna žrtvovanja i veliki trud. Nijedno dobro djelo neće ostati nenagrađeno.

Federacija Bosne i Hercegovine, kao i cijela država, upravo je zahvaljujući vašoj pozitivnoj energiji i vašem optimizmu, okrenuta vremenu koje dolazi, ona oblikuje svoju sutrašnjicu željom da znanje ugradi u odluke, u razvoj, u svoju bolju budućnost...

Zato, dragi naši prvaci, najbolji u Federaciji Bosne i Hercegovine, hrabro sa znanjem krenite naprijed!
Čestitamo vam još jednom od srca, a posebne čestitke upućujemo vašim nastavnicima koji su znali prepoznati talent i njegovati ga brižno i sa ljubavlju, i vašim roditeljima koji mogu biti ponosni što se formirate u dostojanstvene, poštene i obrazovane ljude.“

- Ponosni smo što je naš učenik Luka Majić nagrađen kao jedan od najboljih učenika osnovnih škola iz FBiH za šk.2019./20.godinu - poručili su na Facebook stranici OS Tina Ujevića Vitina.

138854709_271802607608830_6919861294172252799_o.jpg

 

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 13 Siječanj 2021 22:28
 
index Instagram400x230 youtube