Tko su Mame iz Ljubuškog - Facebook grupa koja postoji već 6 godina i broji preko 2.000 članica? [audio]

U programu Radija Ljubuški predstavili smo grupu „Mame iz Ljubuškog“ kroz razgovor sa administratoricom Suzanom Smoljan.

„Drage mame iz Ljubuškog, lijepo Vas pozdravljamo i želimo Vam dobrodošlicu u grupu. Vidjele smo da je sad popularno da mame iz pojedinih gradova imaju svoje grupe, pa zašto ne bismo i mi. Ovdje smo da razmijenimo iskustva, mišljenja i da pomognemo jedne drugima u najtežem zanimanju - biti mama. Stoga pokušajmo zajedničkim snagama prevladat dojenje, zubiće, uvođenje dohrane, prve korake, spavanje, ponašanje, dodatke prehrani, kao i mnoga druga pitanja koja nas muče i s kojim se svakodnevno susrećemo. Sva mišljenja će biti uvažena bez osude. Neka trenuci provedeni u ovoj grupi budu korisni i zabavni „ pozdrav je to koji stoji u uvodu ove grupe koja postoji već šest godina.

 Uobičajene aktivnosti u grupi su svakodnevna razmjena informacija, najčešća pitanja na dnevnoj bazi su ona vezana uz  preporuke i potražnju za liječnicima, mame posreduju ukoliko nekom treba posao ili preporuka, a aktivne su u humanitarnim akcijama.

Tijekom šest godina postojanja realizirale su mnogobrojne humanitarne akcije, većinu njih odrade na dnevnoj bazi na način da se na upit ili potražnju za pomoći mame organiziraju i pomognu potrebitima u najkraćem roku.

„Jedna od posljednjih većih akcija  je bila za pomoć potresom pogođenoj Petrinji  koju smo proveli u suradnji sa grupama  Mame iz  Gruda, Brotnja i Čapljine te Vatrogasnim društvom Grude u kojoj se odazvalo preko 60 volontera i u kojoj smo prikupili tri šlepera donacija", govori za naš radio jedna od administratorica grupe Suzana Smoljan.

O čemu razgovaraju, što sve objavljuju članice grupe „Mame iz Ljubuškog“  poslušajte u audio zapisu razgovora

 
index Instagram400x230 youtube