'Pali' krijumčari migranata na području Ljubuškog

Pripadnici Postrojbe granične policije Doljani su tijekom nadzora državne granice na području Ljubuškog, u dva odvojena slučaja, spriječili krijumčarenje 13 osoba afroazijskog podrijetla.

Prvi slučaj je otkriven 2. listopada 2019., kada je u vozilu Passat, bh. nacionalnih oznaka, otkriveno pet osoba afroazijskog podrijetla. Vozilom je upravljao državljanin Republike Turske koji je lišen slobode i, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu „krijumčarenje ljudi“, predan Tužiteljstvu BiH.

U drugom slučaju, 3. listopada 2019., službenici ove postrojbe spriječili su krijumčarenje osam osoba afroazijskog podrijetla. Otkrivene su tijekom granične kontrole vozila Opel i Audi, bh. nacionalnih oznaka, kojima su upravljali državljani BiH. Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a protiv osumnjičenih ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu „krijumčarenje ljudi“. Strani državljani nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Iraka.

O događaju su obaviješteni službenici Službe za poslove sa strancima BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

 
index Instagram400x230 youtube