Policija u Ljubuškom intervenirala u više navrata i zaplijenila drogu

S ciljem suzbijanja kaznenih djela vezanih za proizvodnju, preradu, prodaju i stavljanje u promet opojnih droga policijski službenici PU Ljubuški su zaveli operativno taktičku akciju „OPIJAT“ .

Sukladno sačinjenom planu od strane policijskih službenika poduzeto je niz taktičko operativnih mjera i radnji.

Poduzimajući mjere i radnje u sklopu zavedene akcije „OPIJAT VI“ policijski službenici su dana 19. rujna 2019. godine u večernjim satima u mjestu Humac zatekli parkirano vozilo marke Mercedes Benz, BiH registarskih oznaka, u kojem su se nalazile tri muške osobe.

Kod osobe L.V.(1999.) su pronađena dva smotuljka u kojima se nalazila suha zelena biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa “Marihuana”, a koju je isti dobrovoljno predao policijskim službenicima.

Dana 20. rujna .2019.godine u večernjim satima policijski službenici PU Ljubuški su poduzimajući mjere i radnje u sklopu zavedene akcije „OPIJAT VII „ u mjestu Crnopod zaustavili osobno motorno vozilo marke VW Golf, BiH registarskih oznaka u kojem su se nalazile dvije muške osobe, te kojom prilikom je kod suvozača N.V.(1965.) pronađena PVC vrećica u kojoj se nalazila manja količina suhe zelene biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa „Marihuana“, a koju je isti dobrovoljno predao policijskim službenicima, te uz potvrdu o privremenom izuzimanju predmeta je i izuzeta.

Dana 21. rujna 2019. godine u večernjim satima policijski službenici su poduzimajući mjere i radnje u sklopu zavedene akcije „OPIJAT VIII“ u užem dijelu grada zatekli parkirano vozilo Mercedes Benz, BiH registarskih oznaka u kojem se nalazilo više osoba, te prilikom vizualnog pregleda vozila osoba I.M. (1984.) je odbacio bijeli smotuljak za koje postoji sumnja da se u istom nalazi opojna droga tipa „Kokain“.

Policijski službenici su izvršili očevidne radnje, kojom prilikom je navedeni smotuljak izuzet te pohranjen u službene prostorije PU Ljubuški, nakon čega će biti poslan na potrebna vještačenja.

Gore navedene osobe su lišene slobode, nad istima je zavedena kriminalistička obrada, a nakon završetka iste osobe su puštene.

O svim poduzetim mjerama i radnjama blagovremeno je izvješćivano Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta protiv gore navedenih bit će upućeno odgovarajuće izvješće o počinjenom KD, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 24 Rujan 2019 10:38
 
index Instagram400x230 youtube