'Trnjak fest' u Ljubuškom epicentar za sve vinoljupce

Udruga vinogradara i vinara Ljubuški organizira "Trnjak fest" koji će se održati 16. i 17. lipnja u Ljubuškom s ciljem ukazivanja na važnost lokalnih sorti i njihov potencijal, te podržavanja napora lokalne zajednice i vinara u očuvanju vinskog identiteta, ali i povećanja svijesti o lokalnim vinima i vinskim sortama.

Epicentar za sve vinoljupce

"Na dane 16 i 17. lipnja Ljubuški postaje najatraktivnija destinacija u regiji i epicentar za sve vinoljupce koji će u sklopu festivala moći kušati vina od sorte Trnjak, a koje će prezentirat ukupno 24 vinarije iz BiH i Hrvatske", istaknuli su organizatori.

Petak, 16. lipnja, rezerviran je za FAM Trip po Hercegovini gdje će novinari i bloggeri imati priliku posjetiti dvije vinarije i upoznati se s prirodnim i kulturnim ljepotama Hercegovine, a od 15 do 18 sati u Domu sv. Ante na Humcu u sklopu "Trnjak festa" bit će organizirana stručna predavanja na koja je ulaz besplatan.

Predavanja će se održati na teme: "Klonska selekcija i gospodarska evaluacija Trnjka" koje će održati Željko Andabaka, "Podrijetlo vinove loze s posebnim osvrtom na Trnjak" - Goran Zdunić, "Pregled ampelografskih i tehničko-tehnološki istraživanja sorte Trnjak" - Marijo Leko, "Osvrt na Trnjak u Hercegovini" - Tihomir Prusina, te predavanje na temu "Trnjak umjetnik na vinskoj sceni", koje će održati Marina Vranješ.

Masterclass i FAM Trip za novinare i bloggere

Isti dan za sve koji unaprijed rezerviraju bit će održan masterclass na kojem će se kušati osam monosortnih vina od sorte Trnjak iz Dalmatinske Zagore i Hercegovine, a sve pod stručnim vodstvom Daniela Čečavca, DipWSET WA, s početkom u 18 sati.

Subota, 17. lipnja rezervirana je za FAM Trip za novinare i bloggere po Dalmatinskoj zagori uz obilazak dvije vinarije i prirodne ljepote navedenog područja.

Od 18 sati za sve posjetitelje kreće službeni dio Trnjak Festa na lokaciji Lapidarij franjevačkog samostana na Humcu gdje će se prije službenog otvorenja festivala sve nazočne pozdraviti domaćin, te imenovati ambasadora Trnjka.

Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi 50 maraka, a u cijenu je uključeno korištenje festivalske čaše, konzumiranje svih vina, prirodne vode Lede i hercegovačkih delicija.

 
index Instagram400x230 youtube