Četvrtak, 19 Ožujak 2020 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Svete mise će se služiti u Hercegovini

Biskupski ordinarijat Mostar oglasio se povodom situacije oko koronavirusa, a za razliku od Vrhbosanske i Banjolučke biskupije, na području Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije svetih misa će biti, ali izdana su posebna upozorenja.

Tegeltija: BiH u ovom trenutku neće zatvoriti svoje granice

Bosna i Hercegovina u ovom trenutku neće zatvarati svoje granice - rekao je danas predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

Na najavu Srbije da će zatvoriti granicu prema BiH, osim za teretna vozila, Tegeltija je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao da to nije odluka BiH. Važno je, kazao je on, da se nastavi nesmetan protok roba.

- Nadam se da će razumjeti poruku da ima veliki broj osoba koje koriste medicinske usluge s jedne ili druge strane granice, kako bi im se osiguralo kretanje – istaknuo je Tegeltija.

Kazao je da je BiH podržava smanjenje broja graničnih prijelaza prema Hrvatskoj, jer sadašnje stanje zahtjeva veliki angažman prvenstveno zdravstvenih radnika.

- Od Republike Hrvatske smo ranije tražili da reducira broj graničnih prijelaza na kojima se odvija međunarodni promet i bila bi bolja kontrola. Nije bilo spremnosti u tom trenutku, a sada ta zemlja uvodi mnogo restriktivnije mjere – rekao je Tegeltija.

Za neke granične prijelaze, kako je dodao, bit će objedinjena karantenska naselja, za osobe koje ulaze u BiH iz zemalja u kojima je žarište koronavirusa.

 

Pretplati se na ovaj RSS feed