Obustavlja se javni prijevoz u Federaciji BiH

Danas je održana treća izvanredna sjednica Federalnog stožera civilne zaštite povodom proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa.

Donesen je novi set naredbi:

1. Prijedlog naredbe o osiguranju trijažnih punktova sa sanitarnim upitnicima prije ulaska u sve zdravstvene ustanove, prenosi Klix.

2. Prijedlog naredbe o obustavi javnog prijevoza u FBiH (linijski, izvanlinijski i željeznički) za prijevoz putnika. Ova naredba se ne odnosi na taxi prijevoznika uz obvezno provođenje mjera (maska, rukavice, naočale i redovitu dezinfekciju vozila)

3. Prijedlog naredbe o obustavi svih trgovačkih radnji u FBiH.

Ova naredba se ne odnosi se na trgovine prehrambenim artiklima, higijenskim artiklima, ribarnice, ljekarne, veterinarskih i medicinskih proizvoda, benzinske crpke, poljoprivredne ljhekarne, kiosci, pekare, kemijske čistionice, trgovine za prodaju ortopedskih i drugih pomagala, dječije opreme, hrane za životinje, trgovine građevinsko, vodo i elektro materijala, supermarketi i veledrogerije. Obustavlja se i rad tržnica, osim otvorenih tržnih prostora uz osiguranje protoka kupaca uz distancu od 1,5 metar uz poštivanje svih ostalih mjera.

4. Prijedlog naredbe o stavljanju pod zdravstveni nadzor i izolaciji za vrijeme trajanje pritvora i zatvora.

 

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 19 Ožujak 2020 20:30
 
index Instagram400x230 youtube