Utorak, 18 Lipanj 2019 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Ćosić: Vjerujem da je Hitler imao više prihvatljivih Židova

Premijer Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić komentirao je za Hrvatski Medijski Servis izjavu bošnjačkog glumca Emira Hadžihafizbegovića, koji je u jučerašnjoj emisiji “Nedjeljom u 2” Hrvatske televizije nabrojao pet Hrvata prihvatljivih Bošnjacima. Za Ćosića je to “opasan oblik neonacizma”.

Zanimljiv status vezan za utakmicu Hrvatska-Belgija

Na društvenim mrežama osvanuo je zanimljiv status koji se fokusira na jedan zanimljiv detalj utakmice u kojoj je hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila Belgiju u Poreču rezultatom 28-19 (15-9) i tako se plasirala na Europsko prvenstvo 2020. koje će se u siječnju iduće godine igrati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

18. lipnja 1950. Crveni teror i zločin bez kazne – ubijanja svećenika trajala su čak do 1950. godine!

Komunisti su kamenovali Petra Bašića u lipnju 1950., a godinu dana kasnije umro je u splitskoj bolnici od posljedica mučenja. Strašne sudbine i ubijanja svećenika potresale su katolički puk godinama nakon završetka rata, a posebno je potresna sudbina tisuća Hrvata bačenih u jamu Bezdanka pored Kostrene, koje su partizani zatrpali smećem, naredili šutnju, a onda su ubojice 1990. govorili da je unutra – stoka.

17. i 18. edukativna radionica "Digitalni građanin" [najava]

JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih iz Zagreba te INTERA Tehnološkim parkom, organizira 17. i 18. edukativnu radionicu glede projekta "Digitalni građanin".

  • Objavljeno u Novosti

Čak 18 parova obnovilo bračne zavjete na Humcu

“Blagoslovljen si, Gospodine, jer si u dobru i zlu našega života bio dobrohotno s nama. Pomozi nam, molimo, da uzajamnu ljubav vjerno čuvamo, da budemo dobri svjedoci saveza što si ga sklopio s ljudima”, tim su riječima bračni slavljenici obnovili svoje bračne zavjete i obećanja, izgovarajući ih pred humačkim župnikom fra Ljubom Kurtovićem.

Književna večer s Dianom Burazer [najava]

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Gradom Ljubuški, u okviru ljubuškog kulturnog ljeta, organizira književnu večer s književnicom Dianom Burazer.

Pretplati se na ovaj RSS feed