Zanimljiv status vezan za utakmicu Hrvatska-Belgija

Na društvenim mrežama osvanuo je zanimljiv status koji se fokusira na jedan zanimljiv detalj utakmice u kojoj je hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila Belgiju u Poreču rezultatom 28-19 (15-9) i tako se plasirala na Europsko prvenstvo 2020. koje će se u siječnju iduće godine igrati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Status prenosimo u cijelosti:

"Iako je uvijek do sada Hercegovina imala značajan doprinos uspjehu hrvatskog sporta, ono što se dogodilo na utakmici protiv Belgije je za knjige i za povijest. U kadru reprezentacije su bila dva dečka iz Radišića, malog mjesta pored Ljubuškog. Fascinantan podatak. Da jedno takvo malo mjestašce da istovremeno dva reprezentativca svjetskom rukometnom gigantu. Bravo za Mateja Hrstića i Josipa Ereša!", glasi status koji kupi lajkove na društvenim mrežama.

O Izviđaču kao rasadniku vrhunskih sportaša koji je dao mnogo za hrvatsku i bh. reprezentaciju su već ispisani mnogi novinski stupci, a iako se ova objava na društvenim mrežama fokusirala na zanimljivost vezanu samo za Radišiće, treba spomenuti kako je u pobjedi nad Belgijom među najefikasnijim igračima bio David Mandić sa Hardomilja.

Inače, pobjedom nad Belgijom, Kauboji su skupinu sa Švicarskom, Srbijom i Belgijom završili bez ijednog poraza.

Time je Hrvatska tako tek drugi put u svojoj povijesti okončala neke kvalifikacije bez poraza, a to je do sada uspjelo jedino Slavku Goluži koji je kvalifikacije za EP 2012. završio sa svih šest pobjeda.

 
index Instagram400x230 youtube