Čilić pomeo protivnika i plasirao se u drugo kolo Roland Garrosa

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić bez suviše stresa je odradio dvoboj prvog kola Roland Garrosa pobijedivši Mađara Attilu Balazsa 6-0, 6-1, 6-2.

Čilić je za pobjedu protiv 33-godišnjeg Mađara, trenutačno 255. tenisača svijeta, trebao tek sat i pol igre. Marin je tijekom susreta čak osam puta oduzimao servis svom suparniku koji je imao tek jednu neiskorištenu break-loptu.

Najbolji hrvatski tenisač je sjajno ušao u meč i prvi set je dobio “metlom”. U drugom setu je poveo 4-0, pa izgubio jedan gem, da bi zaključio set s još dva gema u nizu.

U trećem setu je Čilić krenuo s 3-0, imao je i 4-1, a kod rezultata 4-2 osvojio je još dva uzastopna gema za konačnih 6-2 i 3-0 u setovima. Uvjerljiviju pobjedu na Grand Slam turnirima Čilić je ostvario samo prije četiri godine kada je na US Openu sa 6-2, 6-0, 6-0 pomeo Poljaka Hurkacza.

Protivnik u drugom kolu bit će mu još jedan Mađar, ovaj put prvi reket Mađarske Marton Fucsovics koji je u tri seta izbacio Francuza Geoffreyja Blancaneauxa.

Nešto ranije plasman u 2. kolo izborio je i Borna Gojo (ATP-223.) koji je nakon pet sati igre sa 6-4, 6-7(3), 6-7(4), 7-6(4), 6-4 porazio Talijana Alessandra Giannessija (ATP-173.).

Ovo je najbolji rezultat Goje na Roland Garrosu, odnosno na nekom Grand Slam turniru, a u drugom kolu u Parizu će igrati protiv srpskog tenisača Filipa Krajinovića, 55. na ATP ljestvici i to će biti njihov prvi međusobni ogled.

 
index Instagram400x230 youtube