WTA turnir iz Bola seli pod Biokovo, u dom Lučić-Baroni, Talaje...

Nakon 15 uspješnih godina u Bolu, došlo je vrijeme za novu destinaciju, poručuju organizatori WTA turnira iz 125 kategorije. Njegovo 16. izdanje održava se od 30. svibnja do 5. lipnja u Makarskoj.

Igra uz veličanstven pogled na more, sjajna atmosfera i odlična organizacija ponovo su najjači aduti poznate sportske manifestacije, na kojoj igraju najbolje rangirane tenisačice iz Hrvatske, Švedske, Nizozemske, Belgije, Slovačke, Crne Gore, Italije, Kine, Srbije, Slovenije..., a redovito mu se vraćaju i sve njegove pobjednice, piše Slobodna Dalmacija.

- Najprije bih se želio zahvaliti Bolu, njegovim stanovnicima i svim partnerima na Braču na iznimnoj suradnji proteklih šest godina koliko sam na čelu ovog turnira. Bili su odlični domaćini, disali smo kao jedan i živjeli za ovu manifestaciju. No, došlo je vrijeme za novu energiju i novo mjesto. Grad Makarska s dugogodišnjom sportskom tradicijom i Valamar Riviera kao vodeća turistička grupacija pravi su partneri za rast i budućnost naše manifestacije. Uvjeren sam da ćemo i ove godine dovesti kremu ženskog tenisa i napraviti pravi sportski spektakl u predsezoni - ističe Feliks Lukas, direktor turnira koji ove godine ima novo ime - WTA Makarska Open hosted by Valamar.

- Hrvatska je zemlja s iznimnim uspjehom i poviješću u organizaciji vrhunskih turnira koji datiraju od 1991. Radujemo se što će Makarska Open nastaviti našu WTA priču na predivnoj hrvatskoj obali - poručuje Steve Simon, čelni čovjek WTA.

Makarani se uistinu vesele promociji njihovog grada, dolasku vrhunskih tenisačica i uzbudljivim mečevima te se nadaju da će biti jednako dobri domaćini kao i Bol.

- Na dobrom smo putu da Makarsku pretvorimo u jednu od kvalitetnijih destinacija u Europi. Od prvog dana cilj nam je u naš grad podno Biokova dovesti globalno prepoznatljive događaje kao što je WTA turnir. To je vrlo važan korak u ostvarenju naše vizije Makarske kao poželjne turističke i sportske destinacije. Siguran sam kako će nam turnir pomoći da se ucrtamo na kartu destinacija koje turistima nude nova iskustva i zanimljive sadržaje - kaže Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske.

untitled-design-2_yVwnkTM.jpg

U Splitsko-dalmatinskoj županiji ne kriju zadovoljstvo što se ovaj turnir i dalje organizira na njihovom području.

- Riječ je o iznimno važnoj međunarodnoj sportskoj manifestaciji koja promovira našu županiju, čitavu Dalmaciju i Hrvatsku. Ovaj je turnir prepoznat kao mjesto iznimno pozitivne atmosfere i uvjeren sam da će tako biti i u Makarskoj, još jednoj prekrasnoj dalmatinskoj destinaciji. Splitsko-dalmatinska županija od početka podržava WTA turnir koji u svijet šalje sliku optimizma, a to nam je svima u ovim izazovnim vremenima itekako potrebno - ističe Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije.

Kao generalni pokrovitelj, Valmar će investirati u obnovu Tenis centra Makarska.

 
index Instagram400x230 youtube