ATP Doha: Čilić u četvrtfinalu

Hrvatski tenisač Marin Čilić u srijedu se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Dohi nakon što je u drugom kolu pobijedio 50. igrača svijeta Nizozemca Botica van de Zandschulpa sa 6-3, 7-5 u meču koji je trajao sat i 43 minute.

U prvom setu prva prilika za break ukazala se u osmom gemu kada je Čilić imao dvije vezane break lopte. Prvu je propustio, ali drugu je iskoristio i sa vodstvom 5-3 servirao je za set. 

Nizozemac je odlično odigrao taj gem, imao tri šanse da vrati izgubljeni servis, ali Čilić je spasio tri break lopte i na kraju je ipak uspio dobiti prvi set sa 6-3.

 Na početku drugog seta hrvatski tenisač mogao je odmah doći do prednosti breaka, ali je propustio dvije prilike za break. To mu se osvetilo već u sjedećem gemu kada je Van de Zandschulp oduzeo servis Čiliću i poveo 3-0. Kod vodstva 5-3 Van de Zandschulp je servirao za set, ali Čilić baš tada radi break i potom na svoj servis izjednačuje na 5-5. 

Nakon toga je hrvatski igrač još jednom oduzeo servis svom protivniku i došao u priliku da servira za meč, što je uspješno uradio iskoristivši drugu meč loptu za pobjedu i plasman u četvrtfinale.

Bio je ovo njihov drugi međusobni dvoboj i u oba je slavio Čilić.

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta između Rusa Karena Hačanova i Finca Emila Ruusuvuorija.

 
index Instagram400x230 youtube