PSG prvak Francuske: Hrvat najbolji vratar lige, a nije Šego!

I Francuzi su prelomili da neće više čekati. Predsjednik Macron naložio je produženje izvanrednog stanja u zemlji, a u rukometnoj ligi to su shvatili kao poruku da se uvjeti za skori nastavak sezone neće stvoriti.

Za razliku od većine liga koje su napravile isto, Francuzi su, nakon što su otkazali kup, proglasili i prvaka, kao što su i, primjerice, Poljaci Kielce. Ne bi bilo puno neodumica i da se sezona nastavila, pa su za zelenim stolom dali naslov PSG-u, njima šestom u nizu.

Parižani su imali šest bodova prednosti osam kola prije kraja ispred Nantesa. Oni će slijedom toga i u novu Ligu prvaka koju će činiti 16 klubova, a drugo mjesto, koje je dosad vodilo tamo, odvest će Nantes, Nimes i Montpellier u novu Europsku ligu.

Nitko od klubova neće ispasti, a ući će Cesson i Limoges pa će od sljedeće sezone liga brojati 16 klubova umjesto dosadašnjih 14.

Na kraju i jedno zgodno saznanje iz, uz njemačku, najjače lige na svijetu. Mate Šunjić završio je sezonu kao vratar s najviše obrana u prvenstvu. U svom Ivryju zaustavio je 179 obrana (28 posto), jednu više od drugog Desbonneta. Marin Šego na osmom mjestu stao je na 134 (27 posto).

 

 

 
index Instagram400x230 youtube