Teška gostovanja za rukometašice i rukometaše Izviđača CO

Istaknuto Teška gostovanja za rukometašice i rukometaše Izviđača CO

Za vikend se igraju utakmice sedamnaestog kola u konkurenciju rukometaša, a natjecanje u Premijer ligi za žene nastavlja se utakmicama dvanaestog kola.

RK Izviđača u obje konkurencije igra na gostujućem terenu, te "Skaute" i "Skautice" očekuju teška gostovanja u Maglaju i Zavidovićima.

Izviđač u muškoj konkurenciju igra u Maglaju koji se grčevito bori za ostanak u društvu najboljih, te zasigurno da "Skaute" očekuje teško gostovanje. Međutim, mlada momčad Izviđača igra izvrsno i u Maglaj putuje bez imperativa, pa je samim tim momčad iz Ljubuškog opasan konkuren domaćinu koji je pod imerativom pobjede.

Vodeći Borac gostuje u Brčkom, te ne krije ambicije da pobjedi domaćina i zadrži prvo mjesto na ljestvici, dok prvi pratitelj Borca Gračanica ima lagan zadatak protiv "fenjeraša" lige, momčadi Drine iz Zvornika.

U borbi za ostanka u društvu najboljih su: Iskra, Goražde, Vogošća i Konjuh, te su njihove utakmice protiv Bosne, Slobode, Leotara i Slavije od velikog značaja ako žele ostati u utrci za ostanak u ligi. Domaći poraz svaku momčad udaljava od ostanka u Premijer ligi.

U Doboju Sloga ima dosta težak zadatak protiv imenjaka iz Vakufa-Uskoplja, a radi se o utakmici koja može odlučiti "euro putnika" u narednoj sezoni europskih natjecanja.

Nastavlja se Premijer liga za rukometašice

Rukometašice Izviđača u pohodu na titulu prvaka gostuju u Zavidovićima, a protivnik je Krivaja, ekipa koja je "skinula" skalp ekipi Gruda u jesenjem djelu sezone. Ljubušanke su kvalitetnija ekipa i trebali bi doći do novih bodova, ako u Zavidovićima bude sve u duhu rukometa, bez možebitnih vanjskih utjecaja.

Gruđanke imaju lagani zadatak protiv ekipe Zrinjskog, za koju igraju većinom juniorke, a bez problema trebala bi biti i ekipa Hadžića protiv juniorki Katarine.

Borac iz Banjaluke ima relativno teško gostovanje u Brčkom protiv Jedinstva, kao i Goražde koje gostuje u Dubici.

U Prijedoru domaću Mira očekuje lagani zadatak protiv Jedinstva iz Tuzle.

 
index Instagram400x230 youtube