Mandić trebao naslijediti najskupljeg vratara svijeta, Zagreb rekao - ne može!

Matej Mandić jedan je od članova kvarteta RK Zagreba koji su na popisu izborna Dagura Sigurdssona za Olimpijske igre u Parizu.

Potpuno zasluženo, naravno. Mandić već nekoliko sezona oduševljava rukometnu javnost svojim obranama, a pred njim su tek najbolje godine u kojima može pokazati još puno toga. No, pitanje je gdje će to napraviti.

Naime, 22-godišnja ljubuška hobotnica produžila je početkom godine svoju vjernost rekordnom hrvatskom prvaku do 2026. godine, a bio je to način ogradnje RK Zagreba baš od svih udvarača za Mandića čija je lista sve duža iz dana u dan. Odavno se govori da stižu ponude, ali sam Mandić ih nikada nije htio potvrditi te je uvijek isticao da mu je glavni fokus na Zagrebu. No, rukometni kuloari bruje o interesima europskih velikana za njim. Spominjao se u kontekstu PSG-a, a još konkretnije u kontekstu Kielcea, no ni jedni ni drugi sa Zagrebašima nisu našli zajednički jezik oko odštete.

Konkretno, Kielce je nedavno prodalo svog dosadašnjeg vratara Andreasa Wolffa Kielu u rekordnom rukometnom transferu (o kojem ste ekskluzivno mogli čitati na Germanijaku), a potom su se bacili u potragu za njegovom zamjenom. Našli su je upravo u Mandiću, no do dogovora sa Zagrebom na kraju nije došlo.

Stoga će sada na to mjesto bosanskohercegovački reprezentativac, Bekir Čordalija koji je dosad branio u RK Vogošća. Visok 206 cm, Čordalija je jedna od najvećih nada među mladim rukometnim golmanima, iako mu je tek 20 godina. U Kielce, u kojemu igra i Igor Karačić, stići će prije početka priprema za novu sezonu, a potpisao je trogodišnji ugovor.

Što se Mandića tiče, on će sigurno ostati u Zagrebu, ne bude li netko od velikana ponudio platiti visoku odštetu koju traže u hrvatskom prvaku.

 
index Instagram400x230 youtube