Rukometaši Izviđača na teškom zadatku u doigravanju za EHF Europsku ligu

Kao i prošle sezone Izviđač je aplicirao za nastup u EHF Europskoj ligi, ali će ove sezone, za razliku od prošle, morati igrati doigravanje za ulazak u skupinu lige.

“Skauti” će u ovom doigravanju za protivnika imati češku Karvinu. Bolji iz ovog dvomeča osigurati će nastup u skupini Europa lige dok će poraženi natjecanje nastaviti od drugog kola EHF Europskog kupa gdje će imati povlašten status na izvlačenju.

U skupini EL nastupit će 32 ekipe,od čega devet pobjednika kvalifikacija te pobjednik specijalnih kvalifikacija koje igra Izviđač.

Prve utakmice kvalifikacija se igraju 31. kolovoza i 1. rujna, dok su uzvrati na rasporedu sedam dana kasnije. Dodajmo da je češki predstavnik prošle sezone u trećoj rundi Europskog kupa eliminirao Leotar.

Od ostalih bh. klubova Sloboda i Leotar će natjecanje započeti u prvom kolu Europskog kupa dok Gračanica i Borac kreću od drugog kola ovog natjecanja. Žrijeb je zakazan za 16. srpnja.

Utakmice prvog kola Europskog kupa igraju se 14. i 15. rujna, uzvrati sedam dana kasnije, dok će drugo kolo započeti 19. i 20. kolovoza.

 
index Instagram400x230 youtube