Hrvatska u drugom potu za ždrijeb SP-a, evo tko su nam mogući protivnici u Areni Zagreb

 

Svjetska rukometna federacija objavila je potove za ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva koje će zajednički organizirati Hrvatska, Danska i Norveška.

Kao što je poznato, ždrijeb će se održati u srijedu, 29. svibnja u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Danska i Norveška su se tako našle u skupini nositelja odnosno potu 1, a Hrvatska je u potu 2.

U svakom potu nalazi se osam reprezentacija koje će biti raspoređene u jednu od osam skupina. Svaka skupina imat će po četiri reprezentacije. U drugi krug proći će tri najbolje, pri tome se spajaju skupine A, B pa zatim C i D odnosno E i F te na kraju G i H.

Otvaranje prvenstva je u Danskoj, odnosno u Herningu 14. siječnja 2025. godine, a finale u Berumu/Oslu, 2.veljače. Gradovi domaćini prvenstva su Zagreb, Varaždin, Poreč, Herning, Berum/Oslo.

Evo svih potova za ždrijeb:

Izrezak.JPG

Zemlje domaćini mogle su same birati grad i skupinu u kojoj će igrati. Tako je Danska odabrala Skupinu B u Herningu. Tu će joj društvo praviti Njemačka koja je raspoređena u Skupinu A.

Norveška je, logično, odabrala Berum/Oslo, a Skupina je E. U tom gradu nalazi se i druga moćna skandinavska ekipa, a riječ je o Švedskoj. Oni su u Skupini F. Hrvatska je pak, odlučila igrati u Skupini H u Zagrebu. S nama će u Areni biti i susjedi Slovenci koji su smješteni u Skupinu G. Budući da jedina ima tri grada domaćina, Hrvatska je mogla prihvatiti još dvije reprezentacije pa je tako odlučila Mađarsku smjestiti u Varaždin, odnosno Skupinu D, a Austriju u Poreč gdje će igrati Skupina C.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 29 Svi 2024 09:29
 
index Instagram400x230 youtube