Prof. Zvonko Herceg o završnicama prvenstava djevojčica i dječaka RA Izviđač

Djevojčice i dječaci Rukometne akademije Izviđač iza sebe imaju izuzetno napornih dvadesetak dana putovanja i nastupa, a pred njima je još petnaestak dana odigravanja završnica prvenstava HR HB i BiH u više kategorija.

U svezi s tim u programu Radija Ljubuški ugostili smo prof. Zvonka Hercega voditelja RA Izviđač.

Na početku razgovora prof. Herceg se osvrnuo na nastup djevojčica i dječaka RA Izviđač na rukometnom turniru Quirinus Cup u gradu Neuss u blizini Dusseldorfa u Njemačkoj. Na tom turniru je nastupilo 10 djevojčica i 15 dječaka RA Izviđač. Djevojčice Izviđača 2011. godište plasirale su se u finale gdje su poražene od ekipe Sokola iz češkog Piseka. Dječaci su, u vrlo jakoj konkurenciji, osvojili šesto mjesto.

Herceg je izrazio zadovoljstvo tim nastupom, rezultatima ostvarenim na turniru, dočekom i prijemom u Neussu, a posebice se zahvalio domaćinu Alenu Hrsti.

Većina selekcija RA Izviđač nije „mirovala“ ni protekli vikend. Različite selekcije imale su nastupe u Mostaru, Međugorju i Čitluku.

U subotu je u Mostaru u HMRK Zrinjski održan Final Four lige mladih RS HB za mlađe kadete na kojem su nastupili, HMRK Zrinjski, RK Nova Bila, HRK Međugorje i RA Izviđač.

U polufinalnim susretima su se sastali HMRK Zrinjski i RA Izviđač te RK Nova Bila i HRK Međugore.

U prvoj utakmici dječaci RA Izviđač su savladali svoje vršnjake iz HMRK Zrinjski na penale rezultatom 28:27, u regularnom dijelu utakmica je završena rezultatom 24:24.

Finalni susret je bio puno lakši za dječake Izviđača, svladali su Međugorje 31:22.

Igrač Izviđača Pavle Majić je bio najbolji strijelac turnira dok je Mate Pavlović proglašen za najboljeg vratara turnira.

Isti dan u organizaciji HRK Međugorje održan je turnir u mini rukometu, a RA Izviđač predstavljalo je više od 40 igračica i igrača koje su vodili dva trenera. I na tom turniru RA Izviđač bila je najbrojnija i najuspješnija.

Rezultati:

Dječaci 2013:  1. mjesto i najbolji igrač Domagoj Kraljević

Dječaci 2014: 1 mjesto i najbolji igrač Leni Ćeško

Djevojčice 2013: 2 mjesto i najbolja igračica Branka Matijašević

Djevojčice 2014: 2 mjesto

MIX 2015: 2 mjesto

U nedjelju je u Čitluku u organizaciji HRK Međugorje održan Final Four za dječake 2011/12 lige mladih RS HB na kojem su nastupili HRK Međugorje, RA Izviđač, HRK Čapljina i RK Vitez.

U polufinalim susretima susreli su se RK Vitez i HRK Međugorje te HRK Čapljina i RA Izviđač.

Dječaci RA Izviđač u polufinalu  su svladali vršnjake iz Čapljine rezultatom 21:11,  a u finalu vršnjake iz Viteza rezultatom 25:19.

Igrač Izviđača Lovro Šuvak proglašen je najboljim igračem završnice lige mladih.

Međutim, sezona za RA Izviđač još nije završena, a Herceg je posebno istaknuo završnice koje će se igrati u predstojeću subotu i nedjelju u Ljubuškom.

„Već ovaj vikend u našoj dvorani nas očekuje domaćinstvo za djevojčice i dječake 2011. godište i mlađe. Mi smo se poduzeli organizirati završni turnir jer te djevojčice i dječaci su gostovali u Njemačkoj prije 15 dana pa smo morali biti obzirni prema njihovim roditeljima kojima se ovom prigodom zahvaljujem kao i svim roditeljima svih uzrasta jer oni su stalno uz tu djecu. Stvarno, bez njihove podrške i potpore ovi rezultati ne bi bili ovakvi kakvi jesu. Kada su u pitanju starije generacije, predstojeći vikend momci 2007. godište idu na završnicu u Maglaj, curice 2007./2008. godište idu na završnicu u Zavidoviće, a vikend iza je završnica za djevojčice i dječake 2009./2010. godište. Grude su organizator završnice za djevojčice, a za dječake ćemo tek vidjeti. Kada su u pitanju ovi momci 2005./2006. godište, mislim da će domaćin njihovog završnog turnira biti Zrinjski iz Mostara“, kazao je Herceg najavljujući završne turnire sezone.

 
index Instagram400x230 youtube