Bivši vratar Izviđača: Mnogi će se naljutiti, ali naši treneri su još u osamdesetim i devedesetim

Benjamin Burić, vratar rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i nekadašnji vratar Izviđača iz Ljubuškog, gostujući s Flensburgom kod Vojvodine u Novom Sadu u sklopu Europa kupa odvojo je vrijeme za srbijanske medije.

Njemački predstavnik je slavio rezultatom 36:25, a bivši "Skaut" je briljirao na vratima s čak 15 obrana.

Novinara portala Mondo, s obzirom na to da su rijetke situacije kada na ovdašnjim prostorima imamo priliku vidjeti rukometni kremu Europe i svijeta, zanimalo je šta to razlikuje Nijemce, Šveđane, Dance..., od balkanaca.

- U svakom slučaju ima puno obrazovanih trenera. Ja sad samo govorim o razlikama koje sam ja uočio. To je moje mišljenje, sad će se mnogi naljutiti, to uvijek tako bude, ali mislim da puno više obrazovanih trenera i puno više ljudi investira u sebe gore na sjeveru nego kod nas. Mi volimo da ostanemo u onom razdoblju kada smo osvajali medalje, osamdesete i devedesete. Teško se pomjeramo s tih distanci i mnogo teško prihvatamo nove stvari. Mislim da treba da prihvatamo nove stvari, rukomet se mnogo promijenio, mnogo ide naprijed - ističe Burić, ali ipak dodaje da razlika nije toliko velika.

- Nije velika razlika samo te sitnice treba da popravimo i da što više ulažemo. Počevši od igrača jer oni manje ulažu nego ovi sa kojima ja ovdje igram. Manje ulažu u svoje tijelo, a tijelo je naše oružje. Ako ne ulažeš u oružje onda ćeš biti lošiji - rekao je Burić za Mondo.

 
index Instagram400x230 youtube