Matej Mandić izvrstan u velikoj pobjedi Zagreba u EHF LP

U susretu 12. kola Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši Zagreba gostovali su u norveškom Trondheimu kod Kolstada.

U susretu koji je od strane Europske rukometne federacije dobila titulu MOTW – 'utakmica tjedna', Zagrebaši su u potpunosti nadigrali Kolstad predvođen Sanderom Sagosenom i na kraju zasluženo slavili 25:34. Zagrebaše su do pobjede predvodili Miloš Kos i Yoel Cuni Morales sa po pet pogodaka, dok je Matej Mandić dodao 11 obrana.

Nevjerojatno prvo poluvrijeme 'Lavova' koji su u Norvešku došli bez dva vrlo važna igrača – Zvonimira Srne i Luke Lovre Klarice. Na sreću po trenera Nikolića i igrače, nije to uopće bilo vidljivo na terenu gdje su Zagrebaši održali pravu malu lekciju Norvežanima u prvih 30 minuta. Obrana je funkcionirala savršeno predvođena Jakovom Gojunom i Adinom Faljićem. Gotovo sve što je eventualno i prošlo, zaustavio je Matej Mandić koji je u prvih 30 minuta imao šest obrana. S druge strane, napad je prevodio Yoel Cuni Morales sa pet pogodaka. Kubancu očito odgovara Kolstad uzmemo li u obzir kako im je u Zagrebu zabio čak osam pogodaka. Odlično je odreagirao Davor Ćavar sa tri pogotka u prvom dijelu i kvalitetnom rolom na poziciji 'dvojke' u obrani, Jakov Gojun dodao je dva pogotka, napadom odlično dirigirao Karpo Sirotić. Nakon prvih 30 minuta rezultat je bio velikih 18:10 za Zagreb.

Sjajan je Zagreb i na početku nastavka, prednost u nekoliko navrata raste i do +10, međutim nakon toga kraća klupa Zagreba postaje faktor u ovom susretu. Norvežani rotacijama pronalaze pravu sedmorku koja diže tempo s čim Zagreb ima sve više problema i na ulasku u posljednjih deset minuta susreta Zagreb ima 'samo' +5 (23:28). Naposlijetku Zagreb ipak pronalazi snagu i stiže do velike i važne pobjede 25:34. Sa po pet pogodaka Zagrebaše su večeras predvodili Miloš Kos i Yoel Cuni Morales. Matej Mandić utakmicu je završio sa 11 obrana, dok je Ante Grbavac dodao dvije u posljednjim minutama kada je Kolstad stiskao. Simen Ulstad Lyse šest puta precizan za Norvežane.

Zagrebaši će na teren ponovno za četiri dana kada će u sklopu novog kola Paket 24 Premijer lige dočekati Sesvete. Iduća utakmica Machineseeker EHF Lige prvaka na rasporedu je idućeg četvrtka kada u Zagreb stiže momčad Paris Saint-Germaina.

Kolstad – Zagreb 25:34 (10:18)

Kolstad: Eggen 7 obrana, Bergerud 4 obrane; Hald, Eck Aga, Sagosen 3, Ronning 1, Aalberg 4, Langeland, Bjorkas 1, Setterblom 2, Gullerud 2, Boilesen 2, Sogarn, Lyse 6, Gudjonsson 4, Johnsen. Trener Christian Berge.

Zagreb: Grbavac 2 obrane, Mandić 11 obrana; Kos 5, Ćavar 3, Walczak 1, Faljić, Gojun 2, Kraljević 1, Sirotić 2, Čupić 2, Dibirov 4, Franković, Kavčič 3, Glavaš 2, Cuni Morales 5, Suholženik 4. Trener Andrija Nikolić.

 
index Instagram400x230 youtube