Rukometašice Izviđača poražene u Hadžićima

U susretu 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH rukometašice Gruda, jesenje prvakinje, pobijedile su Krajinu iz Cazina rezultatom 35:22.

U prvom dijelu gošće su pružile dobar otpor, te su Gruđanke na odmor otišle sa samo golom prednosti (14:13), ali je u nastavku domaća ekipa opravdala ulogu favorita.

Ana Petrović i Lea Bošnjak su predvodile domaće s po osam pogodaka, a Matea Šumelj dodala je šest. U redovima poražene ekipe Azra Topčić je postigla devet pogodaka.

Borac je na domaćem terenu nadigrao Knežopoljku rezultatom 33:22. Banjolučanke su do pobjede predvodile Lana Lončar i Milana Railić s po sedam pogodaka, a četiri je dodala Helena Ćurić. Kod Knežopoljke je kao i obično najučinkovitija bila Ljiljana Ćesto, koja je ovaj put postigla 10 pogodaka.

Hadžići su na domaćem terenu nadigrali ekipu Izviđača rezultatom 36:25. Ajla Čajić je bila ubojita s osam pogodaka, a Sara Ibrica i Sara Čahtarević su dodale po pet pogodaka. U redovima skautica Anđela Boras je bila najučinkovitija sa sedam pogodaka.

U derbiju prve runde nastavka prvenstva Krivaja je na domaćem parketu pobijedila Ilidžu sa 25:21. Jasmina Ćosić je predvodila Krivaju s devet pogodaka, a Sara Bašić Salkić i Amna Mehinagić su dodale po šest. Kod Ilidže je Alena Latifović postigla sedam pogodaka, a Almedina Imširević je dodala pet.

Sloga je pred svojim navijačima u Gornjem Vakufu/Uskoplju pobijedila Zrinjski rezultatom 25:20. Sarah Hadžiabulić je bila neumoljiva kod Sloge s 13 pogodaka. Kod Zrinjskog je reprezentativka BiH Martina Pandža postigla šest, a Ivana Rozić je dodala pet pogodaka.

 

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 12 Veljača 2024 09:55
 
index Instagram400x230 youtube