Bivši trener Izviđača vodi s klupe RK Sesvete u povijesnoj utakmici

U nedjelju se sprema rukometna fešta u Sesvetama. Prva utakmica četvrtfinala EHF kupa protiv norveškog Naerba (19:00), najveća otkako je kluba.

Sesvećani još nisu izgubili u Europi ove sezone, imaju šest čistih pobjeda, ali sada im dolazi najteži protivnik koji u ovoj godini još nema poraza, uostalom i branitelj je naslova.

- Uz svih osam pobjeda u 2023. godini vratio im se na polusezoni i najbolji igrač od prošle sezone, srednji vanjski. Baš su jučer pobijedili Runar koji je također u četvrtfinalu ovog natjecanja, a golman im je imao 50 posto obrana - uvodno će trener Sesveta Silvio Ivandija.

- Igraju tipičan skandinavski brzi rukomet, ali obrambeno malo netipičan jer nisu u klasičnoj 6-0 zoni, nego izlaze u 5-1 i presinge. Ali i mi pružamo dobar otpor jačima od sebe, ove sezone u 25 utakmica imamo samo četiri poraza i remi. Ako možemo i sa Zagrebom i Nexeom, možemo i s njima. Pripremit ćemo i mi agresivniju zonu, 3-2-1 i 5-1, to će biti naš forte i vidjet ćemo kako će na to reagirati. Volim uvijek pobjeđivati i vjerujem da ćemo ostati stopostotni, makar i minimalnom pobjedom. 

Jesu li svi igrači na broju?

- Zadnje vrijeme uvukla nam se viroza u ekipu, prvo Hršak, pa Finek, sada Raužan. Ali pokazali smo da imamo kvalitetne zamjene kada nam netko nedostaje - završio je trener Ivandija gledajući istovremeno i ždrijeb četvrtfinala Hrvatskog kupa.

- Evo, izvukli smo Nexe u Našicama.

Što znači da će Sesvećani teško ispuniti jedan od dva cilja, ali nikad se ne zna. 

- Naši su ciljevi treće mjesto u prvenstvu i Final Four Kupa - započet će odnedavno novi menadžer kluba Igor Vori.

- Neću o taktici i ne volim baš ovako govoriti, ali ovo je povijesna utakmica za naš klub koji svakim danom nastoji prema naprijed, počevši od trenera, igrača, prijatelja kluba i sponzora. To nas je dovelo da u nedjelju u 19 sati imamo povijesnu priliku pred punom dvoranom i da uživamo u ovom prazniku za Sesvete.

Pijesak po parketu

Imate li savjet za sesvetsku mladost?

- Da budu opušteni i uživaju. Bit će nervoze, ali to može biti motiv više. Samo je naš kapetan Ivan Dumenčić osjetio ovakve utakmice. Naerbo je tipična skandinavska momčad, ako osjete malu šansu, zgazit će te do kraja, ali ako nalete na zid, napravit će korak unatrag. Mi smo sve dosad ostvarili uz dobru obranu, kontru i pametan napad. Trebat će nam i podrška golmana, njihov odskače. 

Gdje su limiti kluba?

- Financije su te koje diktiraju puno, nadam se da će sponzore ovo motivirati također. Sigurno će doći i pad u jednom trenutku, što je normalno, naletiš na jačeg i ispadneš. No nećemo se n tome zaustaviti, ali svjesni smo da su za nas PPD i Nexe van kategorije i da moramo puno učiti od njih i dalje iako i njima naš rezultat u Europi pomaže. Mi ćemo razvijati mlade igrače, trenutno imamo u klubu 500 djece. Naš kapetan Ivan Dumenčić daje nam iskustvo i to nam znači.

Što kaže kapetan na sve?

- Živimo za ovu utakmicu, oni igraju pametno, ali i mi imamo aduta. Ovdje sam počeo igrati rukomet i za mene je ovo možda i najveća utakmica u karijeri iako sam igrao s Nexeom SEHA ligu i Europsku ligu, ali borba za europsko polufinale s matičnim klubom je nešto više. Ljudi nas zovu za ulaznice, kad je tako, ne možeš ne dati sve što imaš. Hoće li mi smetati buka u dvorani kod pozivanja akcija? Već smo ranije na zagrijavanju na tome poradili, prošli mimike za takve situacije, ali neće nas smesti buka, to je dobra škola - kaže Dumenčić, ujedno reprezentativac rukometa na pijesku.

- Posut ćemo malo pijeska po parketu da budemo favoriti - za kraj će dobro raspoloženi trener Ivandija.

Poslijednja izmjena danaPetak, 17 Ožujak 2023 10:27
 
index Instagram400x230 youtube