Bivši 'Skaut' trenutačno je najbolji vratar elitnog španjolskog prvenstva

Ante Grbavac, bivši vratar RK Izviđač CO briljira ove godine u Španjolskoj za svoj klub REBI Cuenca te je po broju obrana prvi vratar lige.

Nakon 12 odigranih kola u španjolskom elitnom natjecanju Asobal ligi mladi Grbavac je skupio 129 obrana, a slijede ga Rangel Luan iz Fraikin Granollersa sa 123 obrane, a na trećem mjestu po broju obranjenih šuteva je Javi Diaz, vratar Frigofricos Morraza koji je protivnike uspio zaustaviti 120 puta u dosadašnjem tijeku prvenstva.

Jedan od ključeva dobre sezone koju REBI Cuenca trenutačno ima jest prepoznatljiva obrana koju igraju, a samim time i učinkovitost na golu gdje je Ljubušak neizostavna karika

Cuenca se trenutačno nalazi na trećem mjestu tablice koje vodi u europska natjecanja, a ispred njih nakon 12 odigranih kola nalazi se samo dominantna Barcelona sa svih 12 pobjeda te Granollers za kojim zaostaju 4 boda.

Grbavac je iz rodnog Ljubuškog otišao s titulom prvaka Bosne i Hercegovine, a prije toga branio je i boje mostarskog Zrinjskog kao mladi vratar, piše hercegovina.info.

 
index Instagram400x230 youtube