David Mandić propušta SP zbog operacije

Makar izbora imamo, pogotovo na lijevom vanjskom gdje se Lučin na zadnjim akcijama isprofilirao kao broj jedan pokraj Jaganjca i Šarca, nikad nije lagano prihvatiti ovakve vijesti.

Na još jedno natjecanje nećemo kompletni. Svjetsko rukometno prvenstvo koje se u siječnju održava u Švedskoj i Poljskoj (11. - 29.) zbog ozljeda će propustiti David Mandić (25) i Marko Mamić (28).

Dakle, dvojac iz udarne postave. I jedan bi bio ozbiljan udarac, dva su pogotovo. Mamić, kojeg je korona eliminirala i sa zadnjeg Eura, teže se ozlijedio u zadnjoj utakmici Leipziga protiv Hamma, pukli su prednji križni ligamenti u koljenu i ova je sezona za njega već završila. Nema Marko sreće.
 
Na operaciju će morati i Mandić, riješiti problem s preponama koje ga muče i zbog kojih već neko vrijeme u Melsungenu nije na svojih standardnih 100 posto.
 
- David je potisnuo početne probleme s ozljedom, sve zbog momčadi. No u zadnjim utakmicama vidjelo se da nije pravi, što je utjecalo i na njegovu preciznost u napadu. Operacija je neophodna i propustit će Svjetsko prvenstvo - potvrdio je sportski direktor Melsungena Michael Allendorf.
 
Makar izbora imamo, pogotovo na lijevom vanjskom gdje se Lučin u zadnjim akcijama u izostanku Mamića isprofilirao kao broj jedan pokraj Jaganjca i Šarca, nikad nije ugodno prihvatiti ovakve vijesti. Mandićeva je uloga značajnija i bit će je teže zamijeniti iako je Jelinić odrađuje na razini. Tu je sada Mihić kao vjerojatni broj dva, a čeka i Štrlek zatreba li. Valjda smo ispucali sve loše vijesti.
 
index Instagram400x230 youtube