Izviđač iz Zavidovića 'kući pjevajući'

Večeras su u Gradskoj dvorani u Zavidovićima ekipe RK Krivaja i RK Izviđač Central Osiguranje odigrale susret 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Skauti su susret otvorili s dva pogotka, potom je uslijedilo razdoblje igre u kome se igralo gol za gol, ali Ljubušaci uz raspoloženog Ivana Pavlovića poslije devet minuta igre imaju vodstvo od 4:8.

Krivaja se nije predavala, te popravlja realzaciju u narednih desetak minuta dolazi do 12:12.
 
Ipak Izviđač koristi isključenje u redovima domaćih i uz dva vezana sedmerca Milana Vukšića dolazi do 12:14.  Krivaja je još jednom izjednačila rezultat, ali je Izviđač uzvratio sa serijom 3:0 i poveo s 14:17.
 
Na odmor se odlazi s rezultatom 16:19 u korist rukometaša Izviđača.
 
Krivaja je drugo poluvrijeme otvorila s nekoliko tehničkih grešaka što naši rukometaši koriste i poslije pet minuta igre u nastavku imaju maksimalnih šest golova prednosti, a rezultat je bio 23:17.
 
I kada se činilo da će izabranici Tonija Čoline lako do punog plijena, mladi Faris Čolaković je digao publiku na noge, a s nekoliko obrana Ali-Muhameda Omerovića Krivaja uspijeva smanjiti na minus tri. Uz nekoliko isključenja i pogrešno bačenih lopti Izviđač dolazi do 25:30.
 
Ipak, mladi Čolaković prelazi dvostruku cifru postignutih pogodaka, te na devet minuta do krja utakmice približava Krivaju na 29:31, što primorava Tonija Čolinu da pozive minut odmora.
 
Na nešto više pet minuta do kraja Krivaja poravnava rezultat na 32:32. Uz obranu Omerovića te golove Amara Amitovića i Eldara Mehića stvari su bile u egalu.
 
Vratar domaćih ponovo brani, ali na drugoj strani Krivaja propušta priliku za vodstvo, a potom iz kontre Milan Vukšić postiže gol za 32:33.
 
Ubrzo je Amitović postigao izjednačujući pogodak, a vratar Omerović je domaćim dao novu priliku da prvi put dođu do vodstva na nešto više od tri minute do kraja, što ponovo primorava goste da pozovu time-out.
 
Vratar Izviđača Aldin Alihodžić, a potom i greda spriječavaju domaće da preuzmu vodstvo, a u nastavku Ivano Pavlović pogađa mrežu domaćih za 33:34.
 
Krivaja pravi tehničku grešku u napadu, ali kapetan Deni Velić krade loptu i trči kontru koju završava golom za 34:34, te su Skauti imali napad na minut kraja koji nisu realiziral.
 
Krivaja uzvraća greškom u napadu, a podom 40 sekundi do kraja gosti imaju sedmerac koji koristi Milan Vukšić za konačnih 34:35.
 
Faris Čolaković s 12 pogodaka je bio najučinkovitiji kod domaćih, a u rosteru Izviđača sedam je postigao Ivano Pavlović, a šest kružni napadač Matej Ljubić. Izvrstan je bio i Ivan Herceg s 14 obrana.
Poslijednja izmjena danaNedjelja, 20 Studeni 2022 00:27
 
index Instagram400x230 youtube