Miloš Kos s osam golova "torpedirao" Sesvete koje s klupe vodi bivši trener Izviđača

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb stigli su i do devete domaće pojede u isto toliko susreta u sklopu Paket24 Premijer lige rukometnog prvenstva Hrvatske.

U vrlo uzbudljivoj utakmici igranoj u sportskoj dvorani SŠ Jelkovca stigao je trenerski tandem Tonči Valčić – Denis Špoljarić do svoje druge pobjede na klupi hrvatskog prvaka.

U sastavu, treba i to reći, nije bilo od ranije ozlijeđenih Ivana Čupića, Edina Klisa i Paola Kraljevića, dok svoje mjesto u sastavu nisu pronašli niti Gabriel Buvinić i rekonvalescent Matej Mandić.

Prvo poluvrijeme

Uvodna četvrtina utakmice igrala se gol za gol, a naši su Zagrebaši od samog početka bili u blagoj prednosti.

Susret su otvorili Slavić na golu, Musa na crti, Matanović i Dibirov na krilima te vanjska linija Srna-Dodić-Klarica. U fazi obrane umjesto Stefana Dodića ulazio je Jakov Gojun.

U sjajnoj atmosferi, pred oko nešto više od 500 gledatelja najbolje se snašao najiskusniji – Rus Timur Dibirov – koji je pogađao iz kontre, s krila, ali i s linije sedam metara i to bez greške.

U 20. minuti, na semaforu stoji 7:9 prednost hrvatskog prvaka, a trenerski dvojac u igru u tim trenucima šalje Csabu Leimetera, Miloša Kosa i Nikolu Grahovca.

Nažalost, trenutak koji je obilježio prvo poluvrijeme dogodio se upravo u toj 20. minuti kada se ozlijedio Vlado Matanović. U dvorani je nastao muk, a desno krilo hrvatskog prvaka iznesen je s terena uz pomoć fizioterapeuta Damira Kajbe i kapetana Jakova Gojuna.

U 21. minuti, pak, najbolji su hrvatski rukometaši po prvi puta otišli na +3 (7:10), međutim domaćin uzvraća serijom 2:0 i trener Denis Špoljarić u tom trenutku pozivu prvu minutu predaha.

U 23. minuti dvorana je eruptirala nakon što je Josip Topić s krila pogodio za izjednačenje, a eksplozija oduševljenja s tribina mogla se tek začuti trenutak kasnije, nakon što je za vodstvo Sesveta poentirao Leon Lukačec.

Do konca poluvremena raspucanom se Dibirovu priključio i mladi Miloš Kos koji s nekoliko vezanih pogodaka vraća prednost na stranu hrvatskog prvaka.

Na odmor se otišlo s rezultatom 13:17 u korist PPD Zagreba, a svakako je zanimljivo istaknuti da su čak 13 pogodaka, i to bez promašaja, kombinirano postigli Timur Dibirov i Miloš Kos.

Drugo poluvrijeme

Početak drugog poluvremena protekao je u igri gol za gol, a Zagrebaši su tek nakon 40. minute uspjeli povećati svoju prednost u odnosu na rezultat na poluvremenu.

Na desnom je krilu nakon ozljede Matanovića, a uslijed ranijih ozljeda Ivana Čupića i Paola Kraljevića, zaigrao Luka Lovre Klarica koji je, zanimljivo, bolje odigrao na toj nego na sebi svojstvenoj poziciji u prvom poluvremenu.

U 45. minuti upravo je spomenuti Klarica pogodio s krila za vodstvo PPD Zagreba 21:26, nakon čega je trener domaćina Silvio Ivandija pozvao minutu predaha.

U posljednjih deset minuta susreta ušlo se s prednošću PPD Zagreba od 24:31, a dvoboj je na koncu otišao na stranu hrvatskih prvaka i to rezultatom 29:37.

Najbolji u pobjedničkim redovima bio je sjajni Dibirov s devet pogodaka iz isto toliko pokušaja, a partiju za istaknuti pružili su i Miloš Kos s osam pogodaka i također uz stopostotni učinak, odnosno Davor Ćavar koji je dodao sedam zgoditaka.

Dino Slavić je imao 11 obrana, a Aljaž Panjtar jednu.

Kod domaćina odlična utakmica Josipa Topića na desnom krilu s pet pogodaka, odnosno Ivana Dumenčića i Nikole Fineka svakog s po četiri postignuta gola.

Filip Perić je imao šest, a Stipe Purić četiri obrane.

MRK Sesvete – PPD Zagreb (13:17) 29:37

SŠ Jelkovec: 500 gledatelja

Suci: Matija Brodić (Zagreb) i Matija Hodžić (Zagreb)

Delegat: Zlatko Ladić (Sračinec)

MRK Sesvete: Perić 6 obrana, Purić 4 obrane; Čaprić, Topić 5, Jelovčić, Raužan 2, Dumenčić 4, Hršak 3, Šuker 2, Zakić 1, Gavrić 4, Zovak, Štrković 3, Finek 4, Lukačec 1. Trener: Silvio Ivandija

PPD Zagreb: Slavić 11 obrana, Panjtar 1 obrana, Kos 8, Ćavar 7, Faljić, Klarica 2, Gojun, Srna, Klis, Musa 2, Sirotić 2, Matanović 2, Dibirov 9, Dodić, Kavčić 2, Leimeter 1, Grahovac 2. Treneri: Denis Špoljarić i Tonči Valčić

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 16 Studeni 2022 10:56
 
index Instagram400x230 youtube