Domagoj Alilović: Mnogim našim fenomenalnim igračima nije uspjelo da osvoje Kup

Od ranije je jasno da ljubuški Izviđač ovoga ljeta napušta Amir Muhović koji je potpisao za Celje na četiri godine, ali klub bi i ove godine mogao napraviti još jedan inozemni transfer jer je na tom putu i Domagoj Alilović (rođen 18. 3. 2000. godine).

Radi se o dugogodišnjem kapetanu Izviđača koji je odradio šestu sezonu za seniorski tim. U ovom periodu je osvojio tri titule prvaka BiH (2018., 2019., 2021.), a prije nekoliko dana konačno i Kup.

 – U odnosu na prošlu sezonu su nam otišli glavni obrambeni igrači, dva najbolja golmana lige. Doveli smo mlađe i nismo startali kako smo očekivali, imali smo neke poraze kući i na strani. Tek u drugom dijelu smo se razigrali, što govori i niz pobjeda. Uspjeli smo se vratiti na visok nivo, pokazali smo protiv Borca i Slobode, što su dva najjača protivnika u BiH, da smo pravi tim, kaže Domagoj Alilović i dodaje o posljednjem uspjehu Skauta:

 – Puno nam znači titula, imali smo i pritisak jer smo igrali kući, a imali smo i dodatni motiv jer se dvadeset godina nije osvojio Kup.

Upravo to je bila posebna inspiracija za Ljubušake jer je u tom periodu kroz klub prošao veliki broj kasnije reprezentativnih internacionalaca.

 – Imali smo mladu ekipu, punu naboja i želje, momci koji se ne boje “ići na glavu” i htio bih njima čestitati na osvajanju Kupa. Učinili su klub, grad i mene ponosnim jer sam bio prvi kapetan poslije 20 godina koji je podigao taj pehar. S tim da je prošlo dosta fenomenalnih igrača kroz školu rukometa Izviđača koji to nisu uspjeli, ističe Alilović.

Iza njega je šesta sezona u klubu, a ugovor mu je istekao zaključenjem svibnja mjeseca.

 – Prošlo je vrlo brzo, svake godine smo bili u borbi za prvaka, nekad osvojimo, nekad nam je malo nedostajalo… Oduševljen sam svim i uvijek je bio odličan osjećaj nastupati za Izviđač, uvijek se puno toga događalo, kaže Alilović koji bi sad ipak mogao napustiti klub.

 – Osjećam da je došlo vrijeme za ići dalje. Nisam oko toga puno razbijao glavu dosad, niti remetio fokus sa natjecanja. U sljedeća dva tjedna ću vjerojatno znati idem li ili ostajem, zaključio je Domagoj Alilović.

Igranje za A tim

Alilović je prije dvije i pol godine dobio poziv za juniorsku reprezentaciju Hrvatske, ali nije nastupio jer je tad došla pandemija i sve je otkazano. U međuvremenu su s njim o eventualnom nastupu za A tim BiH govorili Ivica Obrvan i Toni Čolina.

 – Bilo je mogućnosti da igram za BiH, pričao sam o tome sa Obrvanom i Čolinom, ali o tome još nisam odlučio. Pratim i ovo što se dogodilo sa Stjepanom Jozinovićem, mislim da takvim stvarima udaljavaju igrače. Vidjet ćemo šta će biti poslije Skupštine Saveza, nadam se da će krenuti nabolje, izjavio je Alilović.

 
index Instagram400x230 youtube