Odlična predstava hrvatskog vratara Ante Grbavca

Izvanredno iskorištena prilika za dečke Lidija Jiméneza, koji su ovu nedjelju zapečatili uzbudljivom pobjedom protiv Bada Huesce (32-30) koja je poslužila kao uvertira za  kvalifikacije u europskim natjecanjima.

Incarlopsa Cuenca će sljedeće sezone ponovno igrati u Europi. Utakmica ove nedjelje u El Sargalu protiv Bada Huesce (32-30) poslužila je za stavljanje točke na "i" završnice izvanredne sezone za ljude Lidija Jiméneza  koji su se ponovno kvalificirali u europska natjecanja.

Današnji duel je bio ništa više – i ništa manje – nego još jedna demonstracija hrabrosti, predanosti i intenziteta koji su doveli do uspjeha momčadi koja je čak na početku sezone nagađala da će se u ovom trenutku natjecanja boriti za opstanak.

El Sargal je bio popunjen do zadnjeg reda. Puna dvorana, bezbroj zastava uz sjajne prilike i atmosferu koja je se i prije zagrijavanja očekivala bile su dokaz da večeras slijedi prava rukometna poslastica. Gosti su imali ambicije kao i domaći i također su željeli sezonu zatvoriti pobjedom koji, unatoč očitoj domaćoj nadmoći, nisu izgubili obraz u utakmici te su čak pokušali s zagorčati zabavu.

Utakmica je počela vrlo izjednačeno, a napadi obje momčadi su prevladali nad suparničkim obranama, koje su imale manjih problema, posebno na liniji šest metara. Nakon toga slijedi predstava Ante Grbavca koja je trajala  tijekom cijelog poluvremena, pogotovo kada je njegovoj momčadi bilo najpotrebnije – napravio  je nekoliko uzastopnih obrana  protivničkoj momčadi što je rezultiralo pozitivnim brojkama na semaforu u korist Cuence. S rezultatom od 17-14 došlo se do poluvremena, prije svega zahvaljujući napadu Nazaréa koji je graničio sa savršenstvom i Thiagu Alvesu.

Čim je počelo drugo poluvrijeme, Cuencani su nastavili stezati obruč suparniku, posebno u obrani, te su za petnestak minuta pred kraj utakmice uspjeli povećati vodstvo na pet golova prednosti. No, Huescani se nisu predavali i sve što su imali stavili su na teren, čak su doveli do neizvjesnosti  i smanjili razliku na dva pogotka. Ali uz fantastičnog Grbavaca i jaku  obranu domaćini su uspjeli odgovoriti na napade gostujućih igrača, i utakmicu okrenuti u jednu mirnu luku.

Incarlopsa Cuenca tako potvrđuje izvanrednu sezonu, posebno zahvaljujući drugom poluvremenu u kojem su Cuencani bili neumoljivi, a za nagradu će se sljedeće godine natjecati u EHF kupu.

Na završnoj zabavi navijači su se oprostili od Huga Lópeza, Doldána, Samua Ibáñeza, Bulzaminija i Thiaga Alvesa koji sljedeće sezone neće biti s Incarlopsa Cuenca.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 31 Svi 2022 12:18
 
index Instagram400x230 youtube