Izviđač ostaje bez završnice Kupa BiH, Umičević kaže da Čolina treba ostati izbornik

U srijedu je održana dugo očekivana sjednica UO Rukometnog saveza BiH koja je trajala šest sati, a ista je protekla bez konkretnih zaključaka i odluka.

Upravni odbor nije donio odluku da RS BiH potpiše ugovor o sponzorstvu s BH Telekomom, a zakazana je skupština Rukometnog saveza BiH koja će se održati krajem svibnja tekuće godine.

Ljubuški i Grude ostali bez završnice Kupa BiH

Izvučeni su parovi završnice Kupa BiH u obje konkurencije, a domaćini završnice nisu određeni iako je prvotno bio plan da se to desi na ovoj sjednici UO RSBiH.

Voljom kuglica odlučeno je da će u prvom polufinalu kada su u pitanju rukometaši, snage odmjeriti ekipe MRK Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i RK Sloboda iz Tuzle. U drugom polufinalnom susretu sastat će se Izviđač i Borac M:tel.

Polufinalni parovi – rukometaši:

RK Sloboda – MRK Sloga GV
RK Izviđač – RK Borac M:tel

Kod djevojaka prvi polufinalni par čine ekipe Ilidže i Krivaje dok drugi Hadžići i Borac.

Polufinalni parovi – rukometašice:

ŽRK Ilidža – ŽRK Krivaja
RK Hadžići – HRK Grude

Polufinalni susretu na rasporedu su u subotu 28. svibnja 2022. godine do je finale zakazano za nedjelju 29. svibnja 2022. godine. Što se tiče djevojaka, završni turnir Kupa Bosne i Hercegovine na rasporedu je 27. i 28. svibnja.

"Stav Rukometnog saveza Republike Srpske je da domaćini treba da budu HRK Grude i RK Izviđač CO, jer im to po ključu pripada i zbog toga RK Borac m:tel nije želio da se kandidira za domaćinstvo. Tada su se bošnjački delegati povukli, da bi nakon toga izašli s prijedlogom da ŽRK Hadžići budu domaćini, jer slave 70 godina kluba iako su bili domaćini prije dvije godine. Također, ponovo žele da RK Sloboda bude domaćini rukometašima iako su bili prošle godine i tada je nastala žučna rasprava i niko nije htio da popsuti. Mi smo rekli da je to za nas Federacija i kako se oni dogovore da ćemo biti suglasni i tražimo da se poštuje to neko nepisano pravilo ključa po pitanju domaćinstva završnice Kupa", rekao je potpredsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević.

Raspoloženje UO da Toni Čolina ostane izbornik reprezentacije

Tema sjednice UO RSBiH bili su i ugovori koje su imali sad već bivši izbornik muške „A“ reprezentacije Ivica Obrvan, te ženske „A“ selekcije Radan Rovčanin kojem mu je u međuvremenu istekao ugovor.

"Kada je riječ o gospodinu Ivici Obrvanu želim još jednom istaći da je njegov ugovor sam od sebe sporan, jer je potpisan mimo odluke UO i kojeg nikad nismo vidjeli, da jesmo mnoge stvari ne bismo prihvatili. Sve je to podvaljeno gospodinu Mensuru Sinanoviću koji je rekao da ga nije pročitao. Zadužili smo predsjednika Slobodana Zadru da sa bivšim izbornikom obavi razgovor, jer želimo da nađemo zajednički izlaz. Mi smo pretrpjeli štetu njegovom ostavkom susreta protiv Grčke, da ju je dao ranije onda bi Toni Čolina birao igrače (raspoloženje UO je da on treba da ostane izbornik), pa bi u tom slučaju igrao naš najbolji rukometaš Marko Panić, a vjerujem i neki igrači koji su se ranije bili oprostili. Imamo obavezu od koje ne bježimo, ali ima obavezu i gospodin Ivica Obrvan", zaključio je Marinko Umičević.

Ovom treba dodati da Upravni odbor nije donio nikakav stav po zahtjevu RS Slovačke gdje je igrano EP, i gdje Savez terete za dug od 12.000 eura od čega je polovina za PCR testove. Na dnevnom redu nije došao dopis „Energoinvesta“ koji hoće da izbace Savez iz trenutnih prostorija zbog navodnog dugovanja od prošlog saziva i koja se kreću na stotine tisuća maraka.

Poslijednja izmjena danaPetak, 29 Travanj 2022 22:39
 
index Instagram400x230 youtube