Rukometaši u novim dresovima, ozljede diktiraju sastav protiv Finske, a upitan i TV prijenos

U novom ruhu Hrvatska ide u Finsku. I igračkom i vizualnom jer španjolski sponzor naše opreme, Joma, kreirao je novu garnituru dresova. Nadamo se i kao znak za povratak boljih rezultatskih vremena.

Sada nam korona ne diktira sastav, već ozljede. Otpalo je osam igrača, novi su Šebetić i Musa. Cindrić je bio na pregledu i trenirat će danas i igrat će u srijedu, rekao je izbornik Hrvoje Horvat.

Za početak već od preksutra. Na Jarunu se poklopila i promocija i okupljanje reprezentacije uoči leta za grad Vantaa gdje u srijedu (18:00) igramo prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dogodine u Švedskoj i Poljskoj. Uzvrat čekamo u subotu u Varaždinu, također u 18 sati.

Luka Cindrić stigao je na okupljanje i to je najbolja vijest. Bit će spreman za srijedu jer ozljeda je ipak lakše prirode. Nažalost, problema ima još, Luka Šebetić neće moći zbog leđa, pa smo na desnom vanjskom ostali na mladima Marašu i Klarici budući da ne može ni Martinović. Musa je također otpao, upitan je zasad i Karačić, dok je Duvnjak još u nedjelju igrao utakmicu. Kapetan se priključuje kasnije, sigurno do večernjeg treninga. U utorak ujutro putuje se za Finsku. Nema i, podsjetimo, Šipića, Čupića, Davida Mandića i Srne. Naknadno su se priključili Ćavar, Matanović, Maraš i posljednji će Šušnja.

Šipić je zato bio u manekenskoj ulozi, zajedno s Cindrićem i Jelinićem, dok su žensku reprezentaciju predstavljale Dejana Milosavljević, Lara Burić i Josipa Mamić. Svi su se na pisti snašli kao da su na parketu.

Zadržali smo tri standardne garniture, u sve tri hrvatske boje, ali najviše se promijenila plava varijanta koja je u kudikamo tamnijoj varijanti. I oduševila je većinu, najviše Jelinića koji ju je predstavio. Crvena i bijela doživjele su manji redizajn, ali sveukupno u Jomi su odradili jako dobar posao.

- Sada nam korona ne diktira sastav, već ozljede. Otpalo je osam igrača, novi su Šebetić i Musa. Cindrić je bio na pregledu i trenirat će danas i igrat će u srijedu - rekao je izbornik Hrvoje Horvat.

- Ne treba raditi bauk od Finske, nije to Danska, ali gaji skandinavski stil i ima korektnu 6-0 obranu. Dobro smo se pripremili u ožujku kada smo se okupili i nadamo se odigrati dobru utakmicu.

Hrvatska se bori za SP, a neće biti televizijskog prijenosa!?

Finci ne planiraju raditi nikakvu televizijsku produkciju, pa signal nema tko ni otkupiti. Zadnja je nada da se nešto promijeni EHF, ali kako se inače odnosi prema svom sportu, ne treba polagati nekakve nade.

Loša reklama za rukomet svakako, u Finskoj pogotovo jer ipak im dolazi olimpijski i svjetski prvak, ne Farski Otoci, da se nitko ne uvrijedi. Ali, neke im stvari i nisu najvažnije u životu. Klasični Skandinavci, reklo bi se.

Stoga ćemo se morati strpjeti do Velike subote i Varaždina kada ćemo u uzvratu vidjeti rukometaše u novim dresovima i, očekujemo, proslaviti plasman na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj dogodine.

 
index Instagram400x230 youtube