Pobjeda Izviđača u Sarajevu

Rukometaši Izviđač Central osiguranja pobjedom u Sarajevu nad momčadi Bosne, nakon duže stanke, došli su do svoje gostujuće pobjede.

Naime, svoju zadnju gostujuću pobjedu „Skauti“ su ostvarili u sklopu 4. kola Premijer lige BiH, pobjedom nad Gradačcem u Gradačcu.

Utakmica u Sarajevu u prvom poluvremenu, naročito u prvih petnaestak minuta, nije davala naslutiti da će „Skauti“ doći do relativno lagane pobjede. Prvi desetak minuta igralo se u ritmu „gol za gol“, da bi domaći rukometaši serijom 3:0 u 15. minuti došli do prednosti od dva pogotka (9:7). Izviđač brzo odgovara, tako da je u 16.minuti rezultat poravnat (9:9). Sljedeći desetak minuta „Skuti“ su odigrali odlično te su u tom periodu serijom 6:2 u 25. minuti stigli prednosti od četiri pogotka (11:15). Posljednji pet minuta prvog dijela susreta bolje su odigrali sarajevski studenti te se na poluvrijeme otišlo s prednošću Izviđača od samo jednog pogotka (15:16).

Desetak minuta furiozne igre „Skauta“ u nastavku susreta, odlučilo je pobjednika sinoćnje utakmice. Naime u 41. minuti „Skauti“ su pobjegli na plus sedam (18:25), u 42. minuti bilo je 19:27, da bi najveća prednost bila ostvarena u 55.minuti, kada se je na semaforu sportskoj dvorani na Mojmilu prikazivao rezultat 24:34 za gostujuću momčad.
Malo opuštanje „Skauta“ u završnih pet minuta susreta omogućilo je domaćoj momčadi da ublaži poraz tako da je na koncu Izviđač slavio rezultatom 35:28.

Najefikasniji u redovima „Skauta“ bio je Mladen Bošković s deset pogodaka, njemu uz bok bio je Miloš Kos s osam te Milan Vukšić s pet pogodaka.
Vratar Ivan Herceg “skupio” je jedanaest, a Aldin Alihodžić pet obrana.

Kod domaće momčadi Muhamed Zulfić postigao je šest, a Mirko Damjanović pet pogodaka.

 
index Instagram400x230 youtube