Izabranici Tonija Čoline teško poraženi u Grčkoj

Rukometaši Bosne i Hercegovine teško su poraženi u gostima u prvoj utakmici doigravanja za Svjetsko prvenstvo od selekcije Grčke rezultatom 24:17 pa će tako imati težak zadatak da se nakon uzvrata u Tuzli plasira u treću fazu doigravanja gdje ih čeka Crna Gora.

Prvo poluvrijeme obilježile su brojne greške obje ekipe, mali broj pogodaka i sjajna izdanja dvojice vratara Petrosa Boukovinasa i Benjamina Burića koji su do tada skupili čak po devet obrana.

Grčka je postigla prvi pogodak na današnjem meču, ali je BiH napravila seriju 3-0 i tako vrlo lagano došla do dva gola prednosti. Ipak, uslijedio je crni niz bh. rukometaša u napadu što su iskoristili domaći pa su serijom 4-0 stigli do tri gola prednosti (7:4).
 
Igralo se potom gol za golom sve do kraja prvog poluvremena koje na kraju riješeno vodstvom Grčke 10:8. 
 
U drugom poluvremenu su Grci uglavnom bez problema rješavali svoje napade pa su brzo došli i do pet golova razlike (18:13). Do kraja je prednost samo rasla pa je naš tim na kraju doživio težak poraz.
 
Najbolji kod Grčke bio je Mallios sa čak 13 golova, dok je Dimitrio Tziras dodao tri. Izvrstan je bio i vratar Boukovinas s 16 obrana. U bh. timu Građan je postigao četiri gola, koliko i Stjepan Jozinović. Izabranicima Tonija Čoline nije pomoglo ni 14 sjajnih obrana Burića.
 
Uzvrat između rukometaša Bosne i Hercegovine i Grčke igra se u subotu u dvorani Mejdan u Tuzli s početkom u 20:00 sati. Podsjetimo, pobjednik ovog dvomeča igrat će u trećoj fazi doigravanjs protiv Crne Gore za odlazak na Svjetsko prvenstvo.
Poslijednja izmjena danaSrijeda, 16 Ožujak 2022 20:26
 
index Instagram400x230 youtube