Herceg zaključao vrata: Skauti tijekom cijelog susreta vodili i slavili protiv Konjuha

Rukometaši Izviđača savladali su ekipu Konjuha rezultatom 34:30 u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ivan Herceg, vratar Izviđača imao je 17 obrana na svom kontu.

Utakmica je sjajno počela za izabranike Tonija Čoline, a nakon uvodnih par minuta bilo je 5:0. Od tog trenutka ekipa Konjuha se malo razigrala i uspjela da realizira tri uzastopna napada i prekine furiozan start “Skauta” (6:3).

U 14. minuti Domagoj Alilović je dobro presjekao pas i istrčao kontranapad, međutim nije uspio postići gol jer je Adis Kamberović dobro reagirao, a onda i obranio još jedan šut (9:4). U narednim minutama igralo se gol za gol, a u dresu Izviđača posebno se istakao Ivan Herceg koji je nakon 21. minuta igre imao devet obrana, a samo dvije minute kasnije dodao je još dvije, te na taj način i motivirao svoje suigrače.

Golom Mihaela Bebeka Izviđač je prvi put došao na +6 (14:8). Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 18:13. Prvi čovjek u prvom dijelu bio je golman “Skauta” Herceg sa 12 obrana.

Na startu drugog dijela Izviđač je imao i sedam golova razlike, ali onda u 40. minuti golom Seada Dautovića Konjuh je prišao na -4 (23:19).

Igralo se u serijama, a “Skauti” su ponovo poveli sa sedam golova razlike, ali nisu se predavali gosti iz Živinica i golom Nermina Smajića i ponovo su sustigli na četiri gola zaostatka, te je trener Toni Čolina zatražio minut odmora.

Minut odmora je urodio plodom, a domaći rukometaši dobro su održavali prednost. U tim trenucima istakao se prije svega dobrom igrom u obrani Amir Muhović (29:24). U posljednjih 10 minuta trener Davor Kadić je dao šansu i svojim mladim igračima da steknu iskustvo igranja na u Premijer ligi.

Četiri minuta prije kraja susreta Adi Klopić je postigao gol za samo -3, a isključenje je zaradio Medić, rukometaš Izviđača. S igračem manje “Skauti” su došli do gola preko Marijana Šaravanje, i praktično ovim golom otklonio je nedoumicu oko pobjednika ove utakmice. Na kraju susret je završen rezultatom 34:30.

Narednu utakmicu Izviđač će gostovati u Tuzli ekipi Slobode, a Konjuh će dočekati Bosnu iz Visokog u Živinicama.

 
index Instagram400x230 youtube