Rukometašice Izviđača otkinule bod aktualnim prvakinjama

U okviru 12. kola Premijer lige BiH u rukometu za žene ekipa Izviđača odigrala je neriješeno u Ljubuškom protiv ekipe Borca. 

Nakon početnog ispitivanja snaga rukometašice Izviđača prave seriju od 3:0. Borac uzvraća sa dva brza gola, ali rukometašice iz Ljubuškog stižu do nove serije od tri gola. Nakon 15 minuta igre rezultat je bio 8:6 u korist domaće ekipe.

Banjalučanke su do 21. minute bile u zaostatku od dva gola kada stižu do izjednačenja 11:11. Nakon toga domaća ekipa pravi novu seriju od 3:0. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 17:15 u korist rukometašica Izviđača.
 
U drugom dijelu se nastavlja ujednačena igra kao i ista rezultatska razlika, ali nakon devet minuta Borac stiže do vodstva. Rezultat je glasio 19:20. Petnaest minut prije kraja bilo je plus četiri za Banjolučanke. Borac je tako napravio seriju od 7:0.
 
Nastavile su rukometašice Borca s dobrom igrom te su postigle još dva gola te stigle do prednosti 25:19. Treba dodati da ekipa Izviđača punih 16 minuta nije postigla pogodak.
 
Nakon toga, uslijedila je serija domaćih od 6:0 te je rezultat na nešto više tri minute prije kraja glasio 25:25. Uslijedio je po jedan pogodak s obje strane te u zadnju minutu ušlo sa rezultatom 26:26.
 
Dvadeset sekundi prije kraja Izviđač stiže do gola iz sedmerca i prednosti, ali Banjalučanke su uspjele da stignu do izjednačenja.
 
Kod domaćih je nezaustavljiva bila Matea Šumelj s deset golova, a Ana Petrović je postigla pet golova. Božana Ćutković je predvodila Banjolučanke s šest golova.
 
index Instagram400x230 youtube