Bivši igrač Izviđača se oprostio od igranja za rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Ivan Karačić se oprostio od igranja za rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. On je to danas potvrdio objavom na svojoj Facebook stranici.

“Dragi prijatelji, navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, vrijeme je za rastanak. Nakon dugo razmišljanja, razgovora s obitelji i suigračima, odlučio sam se oprostiti od državnog dresa.  Odluka nije bila jednostavna, ali svaki sportaš, prije ili kasnije, dođe do te točke. Imao sam 19 godina kada sam debitirao za reprezentaciju i tada nisam mogao ni zamisliti da ću se tu zadržati gotovo 18 godina.

S reprezentacijom sam ostvario dječačke snove, igrao na svjetskom i europskim prvenstvima, a Bog mi je dao da postignem odlučujuće golove protiv Islanda i Češke za povijesne plasmane za prvo svjetsko, a potom i europsko prvenstvo za našu zemlju i to su uspomene koje ću nositi u sebi dok sam živ. Reprezentacija je tokom svih ovih godina postala moja druga ubitelj i pomogla mi da se formiram kao sportaš, ali i kao ličnost. 

San svakog sportaša je da igra za svoju državu, a ja sam imao tu privilegiju i sa zadovoljstvom i ponosom nosio dres naše reprezentacije svih ovih godina, dajući svoj maksimum u svakoj utakmici. Sada je vrijeme za mlađe da nastave našim putem. I da budu i bolji od nas. Uvjeren sam da oni to mogu i da ćemo nastaviti sa plasmanima na velika natjecanja.

Na moju pomoć uvijek možete računati. Na kraju, veliko hvala mojoj obitelji na podršci,  svim izbornicima od kojih sam puno naučio, mojim suigračima i prijateljima sa kojima sam doživio neke od najljepših trenutaka u životu. Posebno i najveće hvala najboljim navijačima na svijetu, koji su uvijek bili naš osmi igrač i pratili nas i bodrili širom svijeta. To se ne zaboravlja. Bila je posebna čast igrati za vas. Veliki pozdrav svima”, napisao je Karačić.

 

 
index Instagram400x230 youtube