Sjajni nastupi Ante Grbavca u Asobal ligi

Po povratku Asobal lige, momci Lidija Jiméneza pokazali su svoj karakter u utakmici koja je imala maksimalnu izjednačenost do zadnje dvije minute utakmice.

Važna pobjeda Incarlopse Cuenca u Alicanteu protiv opasnog rivala, kako sastava tako i izvedbe, kao što je BM Benidorm. Momčad Lidija Jiméneza vratila se u natjecanje nakon zimske stanke puno bolje pripremljena,a dokaz tome  su i pogodci Thiaga Alvesa u napadu, s 11 golova, te intervencije Ante Grbavca s 52,27% učinkovitosti.

Utakmica je počela nizom od 2-0 nakon dvije minute i  pogreške Thiaga, koji je ubrzo preokrenuo cijelu situaciju. Federico Pizarro debitirao je u ovoj utakmici i dokazao da se na njega može računati. Uz ozbiljniju obranu koja je trajala većim dijelom prvog poluvremena, Incarlopsa Cuenca nije gubila izglede za dobar otpor domaćinima, zbog čega se nijedna momčad nije udaljila na semaforu na više od dva pogotka.

U ovom dijelu utakmice istaknule su kvalitete dvojice igrača, Grbavca i Rodrígueza Laria, koji su spriječili da rezultat bude veći.Uz toliku izjednačenost, došlo se do odmora rezultatom 14-14.

Nakon prvih 30 minuta susreta, drugi dio utakmice se nastavio u identičnom ritmu. Hrvatski vratar se ponovno istaknuo i zaustavio udarac Álvara Ruiza, a Brazilac je doveo Cuencane u vodstvo sa 14-15.Svoj debi na klupi Cuence ubilježio je i  Nacha Pizarra, s autoritetom u obrani i golom u napadu.

Igrajući gol za golom na obje strane semafor se ravnomjerno dizao, a pet  minuta od kraja bilo je 24-24. U ovoj posljednjoj dionici učinkovitost momčadi Alicantea umanjila je odlučnost gostujućeg vratara, ali i vlastite pogreške domaćih igrača. Alves je postigao pogodak za rezultat 24-26  i utakmica je već mirisala na pobjedu gostiju. Nakon timeouta, Ignacio Moya napravio je najveću razliku u cijelom meču sa 24-27, čime je Incarlopsa Cuenca odnijela definitivnu pobjedu, u utakmici koja je, naravno, završila obranom Ante Grbavca kojeg je pokušao svladati Ignatius Valleys.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 07 Veljača 2022 12:42
 
index Instagram400x230 youtube