Novi neočekivani odlazak: Mandić napustio Plinare, karijeru nastavlja u najboljoj ligi svijeta

Hrvatski reprezentativac se priključuje budućem vođi Kauboja, a ovo je drugi odlazak iz Zagreba nakon što je ne tako davno Filip Ivić dogovorio suradnju s Chamberyjem.

David Mandić napušta PPD Zagreb! Hrvatski reprezentativac karijeru nastavlja u Melsungenu, a tamo nasljeđuje Michaela Allendorfa koji nakon 12 godina u klubu zaključuje profesionalnu karijeru.

Mandić je s novim poslodavcem dogovorio suradnju do ljeta 2025. godine.

„Nakon što su u klub došli Ivan Martinović i Adam Morawski, u klub smo sad doveli i Davida Mandića. Oko trojice spomenutih igrača mi možemo bazirati igru narednih nekoliko godina. Uspoređujemo li trenutnu rotaciju i momčad, mislim da ćemo biti još bolji i da ćemo se i dalje nastaviti kvalitetno pojačavati. Naš primarni cilj je oformiti momčad koja će biti konkurentna i koja ima veliku perspektivu. Baš kao i posljednja pojačanja, David Mandić ima puno međunarodnog i reprezentativnog iskustva usprkos tome što je još uvijek iznimno mlad“, rekao je Axel Geerken, član uprave njemačkog prvoligaša.

Mandić je rođen u Ljubuškom, a karijeru je započeo u kultnom Izviđaču. Za reprezentaciju Hrvatske skupio je 39 nastupa i 99 pogodaka, a ovo mu je četvrta sezona zaredom da s Plinarima igra u Ligi prvaka.

„Igrati u Bundesligi je san za svakog rukometaša. Siguran sam da ću se nastaviti poboljšavati kao igrač i da ću s Melsungenom ostvariti puno dobrih rezultata. Jako mi je drago što ću raditi pod jednim ovako kvalitetnim trenerom te što ću na svojoj strani imati sjajne navijače“, rekao je Mandić.

Podsjetimo, odlazak iz PPD-a je prije mjesec dana dogovorio i Filip Ivić koji će karijeru nastaviti u Chamberyju. Plinari su u ovom trenutku pretposljednja momčad Skupine A u Ligi prvaka. Nakon sedam odigranih kola skupili su dva boda, svega jedan više od Meškova, a jučer su s bjeloruskim klubom remizirali nakon što je 10 sekundi prije kraja Matej Mandić, inače Davidov rođak, obranio pokušaj domaćih rukometaša.

David Mandić igrao je za Hrvatsku na Euru 2020 kad su Kauboji osvojili srebro, a Melsungen će mu biti treći klub u karijeri.

 
index Instagram400x230 youtube