Matea Nosić, rukometašica Izviđača najavljuje pobjedu u Zavidovićima

Matea Nosić, rukometašica Izviđača najavljuje pobjedu u Zavidovićima Foto: RK IZVIDJAC

Dok u posljednje vrijeme rukometaši Izviđača igraju „toplo-hladno“ uz pobjede, ali i poraze dotle rukometašice Izviđača nižu pobjedu za pobjedom.

Osim dvije domaće pobjede (Knežopoljka i Hadžići) skautice su slavile na Ilidži protiv istoimenog domaćina i protiv Mire u Prijedoru.

„Zadovoljne smo dosadašnjim rezultatima, iako još ima dosta stvari za popraviti. Uglavnom, dobro je“ rekla nam je Matea Nosić, pouzdana i vrlo dobra „domaća snaga“ kluba.

 

Serija je krenula dolaskom tri igračice iz Mostara koje su se odmah pokazale kao pojačanja, pa je prava šteta što se nije uspjelo registrirati ih prije početka prvenstva, ali nije bilo do kluba.

„Cure su se super uklopile. Trebat će još malo vremena da se što bolje uigramo, ali sad imamo dobar roster koji nam omogućava zamjene i rotaciju tako da ćemo ubuduće igrati još bolje.“

Na redu je još jedno teško gostovanje kod Krivaje u Zavidovićima. Iako Krivaja nije „jaka“ kao prošle godine, ipak je nezgodan protivnik. Može li Izviđač „preplivati“ i Krivaju?

„Može, iako je uvijek teško igrati u njihovoj dvorani pred bučnom publikom koja ih nosi. Međutim, u ovom trenutku mi smo kvalitetnija ekipa i ako odigramo kako možemo uopće ne sumnjam u našu pobjedu“, rekla nam je na kraju Matea.

Utakmica Krivaja – ŽRK Izviđač igra se subotu, 13.11. u 16.30 sati u Zavidovićima.

Poslijednja izmjena danaPetak, 12 Studeni 2021 14:16
 
index Instagram400x230 youtube