Zagreb ponovno razočarao u Ligi prvaka, skroman učinak Ljubušaka u dresu PPD-a

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi u 05. kolu EHF Lige prvaka na gostovanju u Elverumu, gdje ih je istoimeni norveški prvak svladao rezultatom 30:25 (15:10).

U dvoboju s izravnim konkurentom za plasman u eliminacijski dio natjecanja, hrvatski su rukometni prvaci nadigrani već u prvom poluvremenu, a pet pogodaka zaostatka iz tog perioda igre, nažalost, nisu uspjeli nadoknaditi u nastavku.

Zagrebaši su igrali ravnopravno s domaćinima u uvodnih dvadesetak minuta utakmice, ali tada su se rukometaši Elveruma brzom tranzicijom i mnoštvom lakih golova iz kontri i polukontri odvojili na prednost od pet pogodaka (15:10) koju su uspješno sačuvali do konca susreta.

Najbolji hrvatski rukometaši tako su i nakon pet odigranih susreta ostali na jednom osvojenom bodu, a taj su osvojili upravo protiv Elveruma prije tri tjedna u Zagrebu.

U redovima pobjednika čak su četvorica igrača postigla po pet pogodaka (Pettersen, Grondahl, Johansson, Heldal), dok je najbolji pojedinac u domaćim redovima s čak 16 obrana bio vratar Emil Imsgard.

Kod naših Zagrebaša pet je golova postigao Davor Ćavar, četiri Filip Vistorop, a po tri Marin Šipić, Sandro Obranović i Csaba Leimeter.

Dino Slavić upisao je šest, a Matej Mandić jednu obranu.

Slijedi nam gostovanje u Dubravi

Već u petak, 22. listopada najbolji će hrvatski rukometaši gostovati u istočnom dijelu grada gdje će s početkom u 19.30 sati odmjeriti snage s ekipom Dubrave u sklopu 07. kola Paket24 Premijer lige rukometnog prvenstva Hrvatske.

Za točno tjedan dana, u srijedu 27. listopada u Arenu Zagreb dolazi francuski viceprvak HB Montpellier. Riječ je o dvoboju 06. kola EHF Lige prvaka, a početak istog predviđen je za 20.45 sati.

HC Elverum – PPD Zagreb 30:25 (15:10)

Terningen Arena: 2 100 gledatelja

Suci: Bogdan Nikolae Stark i Romeo Mihai Stefan (Rumunjska)

Delegat: Miroslaw Baum (Poljska)

Elverum: Imsgard 16 obrana, Fries; Vidović, Hedberg, Larsen, Moen Nilsen 1, Lien 1, Pettersen 5, Fingren 1, Grondahl 5, Borkelsson, Langaas 1, Mathe 3, Johansson 5, Heldal 5, Solstad 3

Trener: Borge Lund

PPD Zagreb: Slavić 6 obrana, M. Mandić 1 obrana; Šipić 3, Vistorop 4, Ćavar 5, D. Mandić 2, Klarica, Gojun, Srna 2, Klis 1, Musa, Matanović 1, Čupić 1, Obranović 3, Leimeter 3, Grahovac

Trener: Ivica Obrvan

 
index Instagram400x230 youtube