Ljubušak David Mandić u najboljoj mladoj momčadi svijeta za prošlu sezonu

U šestom po redu izboru za najboljeg mladog igrača svijeta mjesto je našao i krilni igrač PPD Zagreba i hrvatske reprezentacije David Mandić, a inače bivši rukometaš Izviđača iz Ljubuškog.

Specijalizirana rukometna stranica Handball Planet provela je tradicionalni izbor najboljih mladih igrača u prošloj sezoni. Ovo je šesti izbor, a u idealnoj sedmorci nalazi se i jedan hrvatski igrač.

David Mandić izabran je za najbolje mlado lijevo krilo te je iza sebe ostavio dvojac iz PSG-a Dylana Nahija i Adama Keitu dok je Jaime Fernandez iz Ademar Leona četvrti.

Najbolji lijevi vanjski je Romain Lagarde dok drugu poziciju dijele Halil Jaganjac, Daniel Dujšebaev i Andre Gomes.

Još jedan Francuz je u idealnoj sedmorci i to na srednjem vanjskom Kylian Villeminot iz Montpelliera. Najbolji desni vanjski je Magnus Rod u jakoj konkurenciji Dike Mema i Melvyna Richardsona.

Na desnom krilu je Arkadiusz Moryto ispred Aleixa Gomeza, na crti je Luis Frade ispred Johannesa Golle, a na vratima Emil Nielsen iz Danske.

Za najboljeg mladog igrača svijeta izabran je Magnus Rod koji je tako naslijedio Aleksa Dujšebaeva trostrukog osvajača Sandera Sagosena i Diku Mema.

 
index Instagram400x230 youtube