Izviđač moćan, povratničke pobjede Gradačca i sarajevske Bosne

Rukometaši Izviđača suvereno su krenuli u obranu krune, jer su na startu prvenstva savladali Konjuh u Živinicama uvjerljivo rezultatom 34:26.

Ekipa Tonija Čoline predvođena izuzetnim Milošom Kosom izvrsno je izgledala na terenu i pokazala da je u ovom trenutku osjetno kvalitetniji suparnik.

"Skauti" su od početka dominirali i imali konstantno vodstvo, a na odmor je otišao s prednošću od četiri gola (14:10). Konjuh je u prvom dijelu imao sjajno raspoloženog vratars Kamberovića, koji je sakupio 7 obrana, ali njegovi suigrači to nisu iskoristili. U nastavku meča mlada močad iz Ljubuškog je rutinski sačuvals pred‌nost, koja ni u jednom momentu nije bila ugrožena.

Najefikasniji u redovima aktualnog prvaks BiH bio je Miloš Kos s osam golova, Milan Vukšić dodao je šest. Sead Dautović i Nermin Smajić postigli su po pet, a Nikola Grujić dodao je četiri u ekipi Konjuha.

Gračanica je bila bolja od Bosne iz Visokog s 26:24, dok je Krivaja nadigrala Maglaj rezultatom 29:26. Povratnik u elitu Gradačac je pobjedio 30:27 Slogu iz Gornjeg Vakufa, a povratničke bodove upisala je i sarajevska Bosna koja je bila bolja od Iskre rezultatom 33:28. Utakmice Sloga (D) – Borac i Sloboda – Vogošća su odložene, dok je Leotar bio slobodan u ovom kolu.

Već u srijedu, 22. rujna igraju se utakmice iz prvog kola, a nakon toga za tri dana slijedi i treća runda u Premijer ligi za muškarce.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 19 Rujan 2021 10:20
 
index Instagram400x230 youtube