Izviđač uvjerljiv u prvoj pripremnoj utakmici protiv kadetske reprezentacije BiH

Rukometaši Izviđača odigrali su sinoć svoju prvu pripremnu utakmicu mada su s pripremama krenuli tek prije tjedan dana.

Kadetska reprezentacija BiH (U 19), koja se nalazi u Ljubuškom na završnim pripremama za Europsko prvenstvo divizije B, koje se od 9. do 15. kolovoza 2021. godine održava u Sjevernoj Makedoniji bila je prvi test za „Skaute“.

Trener „Skauta“ Toni Čolina, koji je ujedno i izbornik reprezentacije, imao je priliku provjeriti trenutne mogućnosti i jedne i druge momčadi. Fizički dominantna i kompaktnija momčad Izviđača od samog početka nametnula je visoki ritam igre što mladi reprezentativci nisu mogli pratiti. „Skauti“ su vrlo rano došli do prednosti, bilo je 4:0 pa 11:2, da bi se otišlo na poluvrijeme pri rezultatu 19:10. U drugom poluvremenu prednost je rasla do plus 15 (30:15), da bi pri kraju reprezentativci uspjeli donekle ublažiti poraz.

Izbornik Čolina pružio je priliku svim reprezentativcima da prikažu što mogu, a i u redovima „Skauta“ svi su igrali. Priliku da se predstave dobili su najmlađi Zlatko Ševo i Ivan Dedić koji su se ove sezone priključili prvoj momčadi. Prvi put priliku da zaigraju u dresu Izviđača dobili su Haris Suljević, Marijan Šaravanja i Josip Buntić, dok je Berin Keso nosio dres reprezentacije i svi su pokazali da se na njih može ozbiljno računati.

Ako se po jutru dan poznaje onda za „Skaute“ neće biti zime. Reprezentacija ima materijala te ako nastavi s planskim i sustavnim radom mogla bi postizati zapažene rezultate.

U redovima „Skauta“ svi su se upisali u listu strijelaca, osim Mihaela Bebeka, a najefikasniji je bio Milan Vukšić s devet pogodaka. Za reprezentaciju najviše pogodaka postigao je Faris Raonić, četiri te po tri Ivano Pavlović i Luka Bubalo.

RK Izviđač Central osiguranje – Kadetska reprezentacija BiH 33:22 (19:10)

Ljubuški, Gradska športska dvorana.

RK Izviđač CO: Herceg, Ševo, Suljević, Vukšić 9/4, Alilović 3, Kos 3, Odak 3, Buntić 1, Bošković 1, Mišetić 1, Šaravanja 2, Ćeško 2, Lukenda 2, Dedić 2, Z. Ševo 1, Bebek, Muhović 3.
Trener: Milan Tolić.

Rep. BiH : Čordalija, Brkić, Maksimović, F. Pavlović 1, Delić, Đorđević 1, Perić 1, Korkarić 2, Bubalo 3, Medić 1, I. Pavlović 3/1, Keso 2, Raonić 4, Peštić 2, Miličević, Ristić, Klopić 1, Jusić 1, Telalović. Izbornik: Toni Čolina.

 
index Instagram400x230 youtube