Obranama Ivana Ereša juniori Hrvatske do nove pobjede na SP

U susretu drugog kola Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, hrvatska muška juniorska reprezentacija ostvarila je, vrlo važnu pobjedu protiv Brazila 33:29 i tako zasjela na vrh ljestvice skupine C.

Bio je to izuzetno uzbudljiv susret, s mnogo preokreta i drame. Brazilci su ga ostvorili na sebi svojstven način, s mnogo poleta, brzine, zanosa. I poput brzog vlaka odjurili na prednost od 1:5. Naši su mladi rukometaši imali dosta poteškoća u obrani, a još više u napadu na brazilsku obranu 3-3. Usput su dosta razbranili vratara Lucasa Santosa, pa je izbornik Davor Dominiković rano morao zvati prvu minutu predaha. S dva pogotka Marka Račića Hrvatska polako hvata priključak. Nažalost, naša obrana je malo agresivnija nego što to dopušta kriterij španjolskih sudaca, pa je Hrvatska već u prvih 14. minuta imala čak četiri isključenja. Ali uporna je, karakterna, obrana napokon čvrsta, gusta i malo po malo lovimo zaostatak. Od te 14-te do 22-te minute hrvatski rukometaši su u sjajnom razdoblju. Serijom 5:0, ne samo da stižu prednsot Brazilaca nego su prvi put poveli 12:11. Do kraja prvoga dijela bila je to manje-više izjednačena utakmica, s nekoliko promašenih „zicera“ naših rukometaša pa  je na predah s minimalnom prednošću 16:17, ipak otišao Brazil.

U nastavku gledamo još bolju, odlučniju i jaču Hrvatsku. U prvih desetak minuta vuče nas Ivan Martinović i svojim pogocima, ali stalnim razbijanjem brazilske obrane izvrsnim odvlačenjima i otvaranjem prostora suigračima. U 36-oj prvi put imamo plus dva, 22:20. Četiri minute poslije još jedan poogodak više , a onda sjajnom solo dioncom Filipa Vistoropa u 44-oj imamo četiri pogotka razlike. Treba reći da je u tim trenucima silno veliki obol našem rezultatu dao i Ivan Ereš na vratima koji je imao 5 velikh obrana u nastavku u vrlo kratkom vremenu. Na ulasku u posljednjih deset minuta Hrvatska je na velikih pet pogodaka viška 30:25. I uspjela je to sačuvati, te upisati izuzetno vrijednu pobjedu. Hrvatska je drugo poluvrijeme dobila 17:12. Pri tome treba reći da je naša reprezentacija imala čak 9 isključenja na utakmici. Uz 62 posto realizacije Hrvatske, sjajno se u susret  uklopio Ivan Ereš s 12 obrana, pa ja na kraju izabran za  najboljeg igrača susreta. Najbolji strijelci pak u našim redovima bili su Filip Vistorop s 8, odnosno Fran Mileta sa 7 pogodaka. Među Brazilcima najefikasniji Joao Santos s osam pogodaka.

U 3. kolu Hrvatska igra s Mađarskom.

 
index Instagram400x230 youtube