Novi izbornik nije ga zvao u reprezentaciju: Hrvatski rukometaš ostvario transfer karijere

Od 12. do 14. ožujka 2021. godine na rasporedu je kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju na kojem će Hrvatska igrati u jakoj konkurenciji domaćina Francuske, Portugala i Tunisa.

Nakon debakla na Svjetskom prvenstvu (15. mjesto) hrvatski rukometaši dobili su novog izbornika. Otkaz je dao Lino Červar, a na klupu je sjeo Hrvoje Horvat, 44-godišnji stručnjak iz Bjelovara koji je dosad bio trener Nexea te Červarov prvi asistent.

Horvat je nedavno objavio popis za kvalifikacijski turnir, ali na njemu svoje mjesto nije našao Josip Šarac, lijevi vanjski Celja. Šarac je igrao na zadnja dva velika natjecanja, a Horvat je odlučio da mu trenutačno ne treba. Za poziciju lijevog vanjskog pozvao je Hrstića, Jaganjca i Mamića.

Izborničke greške iz prošlosti

Horvat je kao izbornik juniora Hrvatske pravio slične propuste, tako što je juniorski dres Hrvatske teško obukao David Mandić, a Matej Hrstić se morao dokazivati u redovima BiH reprezentacije.

Transfer karijere

Šarac je nakon popisa zabio deset golova PPD-u Zagreb u dresu Celja u Ligi prvaka, a nakon toga stigao je transfer karijere. Mladi 23-godišnji rukometaš potpisao je za njemačkog bundesligaša Frisch Auf Göppingen.

Šarac je rođen u Ljubuškom, a od 2018. igra u slovenskom Celju gdje je jedan od najboljih igrača, a u najjačoj ligi svijeta pokušat će se vratiti u reprezentaciju.

Poslijednja izmjena danaPetak, 05 Ožujak 2021 09:19
 
index Instagram400x230 youtube