Mandić i Hrstić postigli po tri gola u četranaestom porazu Zagreba u Ligi prvaka

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb okončali su grupnu fazu Lige prvaka sa svih 14 poraza nakon što su izgubili zadnji dvoboj grupne faze kod njemačkog Kiela s 30-36 (15-23). 

Protiv aktualnih osvajača Bundeslige i prvaka Europe izabranici Ivice Obrvana su pružili dobar otpor najboljoj obrani Europe i na koncu ubilježili sasvim "pristojan" poraz. Obrvan za ovu utakmicu nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Marina Šipića, Mateja Ašanina i Marija Vuglača, dok mu je zbog crijevne viroze u posljednji trenutak, dan uoči dvoboja, otpao i sjajni kružni napadač Senjamin Burić.

Vlado Matanović sa šest pogodaka i Davor Ćavar s pet predvodili su hrvatskog prvaka, a kod domaćina devet je golova zabio Oskar Sunnefeld, dok su zvijezde Domagoj Duvnjak i Sander Sagosen postigli po dva.

Iako je završio posljednji u skupini s nula bodova nakon 14 utakmica, PPD Zagreb ipak će igrati play-off Lige prvaka. Izvršni odbor EHF-a je prije mjesec dana donio iznenađujuću odluku da će svi klubovi, koji su igrali grupnu fazu Lige prvaka, igrati i play-off.

Razlog leži u korona virusu i brojnim odgođenim utakmicama, a kako termina za njihovo odigravanje nema, EHF se odlučio za solomonsko rješenje te je odlučio sve momčadi poslati u doigravanje. To je, pak, odlično sjelo hrvatskom prvaku koji je izgubio u svih 14 utakmica ove sezone u Ligi prvaka.

Hrvatski prvak doznao je i protivnika u osmini finala, a to će biti njemački Flensburg koji je bio pobjednik skupine A s deset pobjeda, jednim remijem i tri poraza. Prva utakmica igrat će se u Zagrebu 31. ožujka, a uzvrat je 7. travnja u Njemačkoj.

THW Kiel – PPD Zagreb 36:30 (23:15)

Wunderino Arena Kiel: 300 kartonskih gledatelja

Suci: Karim Gasmi i Raouf Gasmi (Francuska)

EHF Delegat: Klaus Dieter Convens (Belgija)

THW Kiel: Landin 5 obrana, Quenstedt 10 obrana; Ehrig 4, Duvnjak 2, Sagosen 2, Reinkind 4, Landin M. 5, Sunnefeldt 9, Weinhold 2, Wiencek 1, Benitez, Wager 1, Dahmke 2, Zarabec, Horak 2, Pekeler 2. Trener: Filip Jicha

PPD Zagreb: Ristanović 3 obrane, Jandrić 1 obrana; Vistorop, Mrakovčić, Ćavar 5, Mandić 3, Klarica 2, Srna, Obradović 3, Stojnić 2, Perić 2, Matanović 6, Hrstić 3, Leimeter 2, Grahovac 2, Vlah. Trener: Ivica Obrvan

Poslijednja izmjena danaPetak, 05 Ožujak 2021 07:58
 
index Instagram400x230 youtube