Čupić i službeno pravi društvo Mandiću i Hrstiću u Zagrebu

Ono o čemu se pričalo još na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, danas je dobilo i službenu potvrdu. Ivan Čupić (34) novi je igrač PPD Zagreba u koji se vraća nakon 14 godina igranja u inozemstvu.

'Plinari' su na službenoj web stranici potvrdili dolazak iskusnog 'kauboja'. Čupko je u reprezentaciji osvojio sedam medalja - četiri brončane i tri srebrne.

Olimpijsku broncu osvojio je u Londonu (2012.), a bronce je također osvojio i na SP-u u Španjolskoj (2013.) i EP-u u Srbiji (2012.) i Poljskoj (2016.). Dva europska srebra zaradio je u Norveškoj (2008.) i Austriji (2010.), a svjetsko u Hrvatskoj (2009.).

Čupić je karijeru započeo u rodnom Metkoviću nakon čega prelazi u Medveščak. Igrao je još i za Rhein-Neckar Löwen, RK Gorenje Velenje, SD Octavio Vigo, VIVE Kielce s kojim je osvojio Ligu prvaka, ali je ipak najveći uspjeh na klupskoj razini ostvario igranjem u Vardaru s kojim je osvojio dvije Lige prvaka.

- Mislim da ne treba trošiti previše riječi o kvaliteti pojačanja koje dolazi u naš klub. Zadovoljni smo da je postignut dogovor i da još jedan reprezentativac dolazi kod nas od sljedeće sezone. Sa svojim iskustvom kako na reprezentativnom polju tako i s osvojena 3 naslova Lige prvaka naša ekipa će sigurno profitirati. Želimo Zagreb vratiti tamo gdje pripada na rukometnoj mapi Europe, i time smo se vodili kod dovođenja zadnjih pojačanja. Nadamo se odličnoj suradnji s Čupićem. - rekao je direktor kluba Vedran Šupuković.

- Punih 15 godina igram u inozemstvu i Zagreb je za mene i moju obitelj došao u pravom trenutku. Sa sportskim direktorom Valčićem sam razgovarao oko toga da klub treba novih ljudi i nove energije. Ja sam se našao u toj viziji i planu kluba za sljedećih nekoliko godina i jednostavno sam odlučio da je vrijeme da se vratim kući te da probam pomoći koliko mogu, također i utjecati na mlade koliko mogu pošto je prisutna i rezultatska kriza - rekao je Čupić i dodao:

- S nama starijima i iskusnijima se nadam da će se promijeniti atmosfera svlačionice, također pokušati ćemo dignuti i vratiti Zagreb koliko možemo na stare staze slave kada su bile pune dvorane i kada su padali dobri rezultati. Osjetio sam osjetnu kemiju, ambiciju i novi izazov u karijeri što mi je sigurno pomoglo pri odluci. Vjerujem da će sve izaći na dobro.

- Trenutna situacija s pandemijom ne ide na ruku mladim i neiskusnim ekipama koje imaju puno novih igrača jer smo više vremena proveli na testiranjima i u karantenama nego u dvorani. Mislim da je ova sezona čudna za svih, i čekam da se ova situacija s koronom primiri. Sigurno će se i iskristalizirati ekipa Zagreba kako bi se za sljedeću sezonu što kvalitetnije i korektnije pripremili - zaključio je.

 
index Instagram400x230 youtube