Pojačanje uoči Katara: Červar u momčad uvrstio još jednog bivšeg "Skauta"!

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Lino Červar, napravio je treću izmjenu igrača na Svjetskom prvenstvu.

U zapisnik ulazi vratar Marin Šego umjesto Mate Šunjića, objavili su iz HRS-a...

Nakon što je Janka Kevića i Halila Jaganjca uvrstio u momčad umjesto ozlijeđenog Luke Cindrića i Marina Šipića, izbornik Hrvatske Lino Červar napravio je još jednu izmjenu uoči utakmice protiv Katara u utorak.

Kauboje u posljednjem kolu prvog kruga SP-a očekuje utakmica koja odlučuje o tome tko će osvojiti prvo mjesto, a Lino je umjesto Mate Šunjića u momčad uvrstio Marina Šegu (35) koji će tako u nastavku turnira činiti par s Ivanom Pešićem.

- Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Lino Červar, napravio je treću izmjenu igrača na Svjetskom prvenstvu. U zapisnik ulazi vratar Marin Šego umjesto Mate Šunjića. Šunjić ostaje s reprezentacijom u Egiptu te je i dalje na raspolaganju izborniku - poručili su iz HRS-a.

No otkud ova izmjena uoči posljednjeg kola? Nije Šunjić ništa pogrešno napravio, dapače, nije skoro ni branio, ali Šego ima nevjerojatan značaj za reprezentaciju i njegov povratak će biti ogromno pojačanje za nastavak turnira.

Do posljednjeg trenutka nije se znalo hoće li Marin Šego uopće putovati u Egipat. Ozlijedio je zglob u prvenstvenoj utakmici za svoj Montpellier i klub ga nije htio pustiti u reprezentaciju. No, on na to nije ni pomišljao. Htio je ići s reprezentacijom na još jedno natjecanje, a klub ga je na kraju pustio pod uvjetom da propusti prvi krug.

U početku je trenirao po posebnom programu te je utakmice gledao s tribina, ali situacija sa zglobom je očito sve bolja pa ga je Červar odlučio uvrstiti u momčad.

Šego je na posljednjih nekoliko natjecanja jedna od glavnih violina naše reprezentacije i nije uopće ni potrebno spominjati koliki značaj ima za nas. Pogotovo sada kada smo ostali bez sjajnog Luke Cindrića koji se tako ozlijedio na trećem reprezentativnom natjecanju zaredom.

Kauboji su u vidu Šege tako dobili najveće moguće pojačanje za Katar (18 sati, RTL) i nastavak turnira, a sada svi zajedno još čekamo Igora Karačića koji će tako i sljedeći susret gledati s tribina. A onda će, nadamo se, u drugom krugu posipati magiju po parketu, kao što je i radio na prošlom Europskom prvenstvu.

 
index Instagram400x230 youtube