Transfer 'bomba' sa SP-a: Ivan Čupić iz Vardara u PPD Zagreb!

Hrvatska rukometna reprezentacija slavila je protiv Angole (28-20), a Ivan Čupić bio je naš najbolji strijelac sa šest golova.

A nedugo nakon toga je stigla i vijest kako 'Čupko' na kraju sezone stiže među 'plinare'.

Nakon 14 godina igranja u inozemstvu, vrijeme je da se Ivan Čupić (34) vrati u hrvatsku rukometnu ligu. Kako prenosi ugledni 'Handball Planet', lijevo krilo 'kauboja' će se nakon pet odličnih godina u makedonskom Vardaru pridružiti zagrebačkim 'plinarima'.

S Vardarom je tri puta osvojio Ligu prvaka (2016, 2017, 2019), a sad je s 'plinarima' potpisao ugovor na tri godine. Podsjetimo, Čupić je rukometnu karijeru započeo u Metkoviću, nastavio u Medvešćaku iz kojeg je prešao u španjolski Sociedad Deportivo. Zatim je igrao i u slovenskom Gorenju, njemačkom Rhein-Neckar Löwenu iz kojeg je prešao u poljsko Kielce.

Nakon četiri godine u Kielceu je od 2016 u redovima Vardara, a sad je očito odlučio kako je vrijeme za povratak u Hrvatsku. S 'kaubojima' je na velikim natjecanjima osvojio četiri brončane (2012. OI London i EP Srbija, 2013. SP Španjolska, 2016. EP Poljska) i tri srebrne medalje (2008. EP Norveška, 2009. SP Hrvatska, 2010. EP Austrija).

Podsjetimo, Zagrebaši su kao pojačanje predstavili i još jednog 'kauboja, pivota Željka Musu (35) koji će se također pridružiti na ljeto ove godine.

 
index Instagram400x230 youtube